Στις αρχές του 2018 οι πρώτες κάρτες γραφικών με GDDR6 μνήμη

Θα εξοπλίζει τα επόμενα high-end μοντέλα της Nvidia;
24 Απριλίου 2017 15:53
Στις αρχές του 2018 οι πρώτες κάρτες γραφικών με GDDR6 μνήμη

Η SK Hynix ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά τη νέα της GDDR6 RAM που θα προσφέρει bandwidth εως 16Gbps, στις αρχές του 2018. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο άλμα από τα 11Gbps που συναντάμε σε κάρτες με GDDR5X μνήμη, όπως είναι η GeForce GTX 1080 Ti της Nvidia.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας, μεταφρασμένη στα ελληνικά:

Η SK Hynix Inc. σήμερα παρουσίασε την γρηγορότερη 2Znm 8Gb(Gigabit) GDDR6(Graphics DDR6) DRAM στον κόσμο. Το προϊόν λειτουργεί με I/O data rate στα 16Gbps(Gigabits per second) για κάθε pin, που είναι το γρηγορότερο στη βιομηχανία. Με μια επερχόμενη high-end κάρτα γραφικών με 384-bit I/Os, αυτή η DRAM επεξεργάζεται μέχρι και 768GB(Gigabytes) γραφικών δεδομένων το δευτερόλεπτο. Η SK Hynix σχεδιάζει να παράγει μαζικά το προϊόν για έναν πελάτη που θα κυκλοφορήσει μια high-end κάρτα γραφικών στις αρχές του 2018, εξοπλισμένη με υψηλής απόδοσης GDDR6 DRAMs.

Η AMD έχει επενδύσει στην HBM2 τεχνολογία και αναμένεται εντός του 2017 να φέρει στην αγορά τις Vega κάρτες γραφικών της που θα χρησιμοποιούν τέτοιου είδους μνήμη. Οπότε, το πιθανότερο σενάριο είναι η SK Hynix να αναφέρεται στις επόμενης γενιάς GTX 2000 κάρτες γραικών της Nvidia που πιθανότατα θα φέρουν στο προσκήνιο την Volta αρχιτεκτονική.

Είτε έχουμε να κάνουμε με την επόμενη αρχιτεκτονική της Nvidia, είτε με κάποιο refresh των Pascal με ταχύτερες μνήμες, σίγουρα η ανακοίνωση της SK Hynix είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για την αγορά των καρτών γραφικών.