Η Qualcomm βγάζει τα άπλυτα της Apple στη φόρα

Στη νέα αντιμήνυση που κατέθεσε
11 Απριλίου 2017 07:48
Η Qualcomm βγάζει τα άπλυτα της Apple στη φόρα

Για χρόνια, Apple και Qualcomm συνεργαζόντουσαν για τα iPhones και τα iPads, μέχρι τον Ιανουάριο οπότε και η Apple αποφάσισε να μηνύσει την Qualcomm για παράνομες χρεώσεις royalties. Τώρα ήρθε η ώρα της Qualcomm να απαντήσει, αντιμηνύοντας την Apple για καταπάτηση συμβολαίου.

Μεταξύ άλλων, η Qualcomm αναφέρει:

Η Apple επέλεξε να μη χρησιμοποιήσει τις πλήρεις δυνατότητες των modem chips της Qualcomm στο iPhone 7, παρουσίασε ψευδώς διαφορές απόδοσης μεταξύ iPhone που χρησιμοποιούσαν modems της Qualcomm και ανταγωνιστικών modems και απείλησε την Qualcomm σε μια προσπάθεια να την αποτρέψει από το να πραγματοποιήσει δημόσιες συγκρίσεις σχετικά με την ανωτερότητα σε επιδόσεις των iPhones που χρησιμοποιούσαν τεχνολογία της Qualcomm.

Κατηγορεί επίσης την Apple πως παρουσίασε ψευδώς εν γνώσει της την Qualcomm μπροστά σε κυβερνητικές υπηρεσίες, ως την εταιρία που την κρατάει σε ομηρία με τις μονοπωλιακές τακτικές της, τη στιγμή που η Apple είχε ήδη συνάψει συμφωνίες με την Intel.

Η κόντρα λοιπόν Apple και Qualcomm τώρα φαίνεται να ζεσταίνεται για τα καλά και σίγουρα θα έχουμε περισσότερα επί του θέματος τις επόμενες μέρες.