Φήμη: Η Samsung παρατάει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Ποιος τις χρειάζεται τώρα με τα smartphones;
09 Απριλίου 2017 08:44
Φήμη: Η Samsung παρατάει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Φήμες που θέλουν τη Samsung να κλείνει το τμήμα φωτογραφικών μηχανών της υπάρχουν από το 2015, αλλά η εταιρία τις έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. Τώρα μια νέα αναφορά από το The Investor, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο της Samsung, η εταιρία θα σταματήσει την παραγωγή και πώληση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Δε θα παράγουμε, ούτε θα πουλάμε πλέον ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Αλλά θα δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία προϊόντων για να συνεχίσουμε το τμήμα.

Αν ισχύουν οι πληροφορίες, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές θα αποτελέσουν παρελθόν και τη θέση τους στη Samsung ίσως να πάρουν άλλα προϊόντα φωτογραφίας, όπως οι κάμερες 360 μοιρών ή action κάμερες. Η Samsung έχει ήδη σταματήσει την παραγωγή αρκετών μοντέλων φωτογραφικών μηχανών, ενώ το συγκεκριμένο τμήμα έχει αποσυρθεί εντελώς από ορισμένες χώρες.

Η Samsung έχασε την ανταγωνιστικότητά της στην entry-level κατηγορία με την εκρηκτική ανάπτυξη των καμερών των smartphones. Ακόμα και μεγάλα ιαπωνικά ονόματα όπως η Canon και η Nikon οι οποίες έχουν πάνω από 100 χρόνια ιστορίας, παλεύουν στην premium αγορά, έτσι η Samsung δεν έχει άλλη επιλογή από να εγκαταλείψει αυτή την αγορά.