Η Samsung επενδύει $9 δισεκατομμύρια για το iPhone

Αγώνας δρόμου η επέκταση της παραγωγής OLED οθονών
04 Απριλίου 2017 15:00
Η Samsung επενδύει $9 δισεκατομμύρια για το iPhone

Μια νέα αναφορά από το νοτιοκορεάτικο The Investor υποστηρίζει πως η Samsung Display προχωράει με τα σχέδια επέκτασης της OLED παραγωγής της ξοδεύοντας σχεδόν $9 δισεκατομμύρια μόνο αυτή τη χρονιά. Η απόφαση της Apple να κάνει τη μετάβαση στην OLED τεχνολογία φαίνεται πως ταρακουνά τη βιομηχανία και αναγκάζει τις εταιρίες παραγωγής τέτοιων οθονών να ξοδέψουν τεράστια ποσά.

Η Samsung κατέχει το 95% της αγοράς OLED οθονών και έχει ένα αδιαμφισβήτητο προβάδισμα, ωστόσο και οι ανταγωνιστές της έχουν αυξήσει τις επενδύσεις τους στην παραγωγή τους λόγω Apple. Δεν είναι όμως μόνο η Apple. Οι Κινέζοι κατασκευαστές κάνουν επίσης τη μετάβαση σε OLED οθόνες για τις high-end συσκευές τους, ενώ και η ίδια η Samsung χρησιμοποιεί OLED στο 70% των τηλεφώνων της.

Ξεχωριστή αναφορά από το Nikkei κάνει λόγο για παραγγελία της Apple από τη Samsung για 70 εκατομμύρια OLED panels. Αναλυτές μάλιστα εκτιμούν πως η Samsung μπορεί να καταλήξει να παράγει 95 εκατομμύρια μονάδες στο σύνολο για την Apple μέχρι το τέλος του 2017.