Τα chips της Intel είναι μια γενιά μπροστά από τα chips 10nm άλλων εταιριών

Η Intel αποκαλύπτει τις καινοτομίες της
30 Μαρτίου 2017 16:05
Τα chips της Intel είναι μια γενιά μπροστά από τα chips 10nm άλλων εταιριών

Την Τρίτη, κατά την διάρκεια τoυ event Intel Τechnology and Manufacturing Day, η γνωστή εταιρία αποκάλυψε σε αναλυτές, επενδυτές και διάφορα ΜΜΕ, ορισμένα από τα επιτεύγματα της, τα οποία θα δούμε σε μελλοντικά προϊόντα της. Την παρουσίαση ανέλαβαν μεγάλα ονόματα της Αμερικάνικης εταιρίας όπως οι Mark Bohr, Stacy Smith και Kaizad Mistry καθώς και άλλοι εργαζόμενοι της Intel, ενώ η εταιρία ετοίμασε και ένα εισαγωγικό βίντεο, με την ονομασία ''Leading at the Edge'', το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Ανάμεσα σε διάφορα επιτεύγματα της εταιρίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, το ενδιαφέρον των περισσοτέρων τράβηξε η νέα μέθοδος κατασκευής για chip στα 10nm, η οποία όπως δηλώνει η Intel, θα είναι μια ολόκληρη γενιά μπροστά από τις τεχνολογίες των 10nm του ανταγωνισμού. Σύμφωνα πάλι με την Intel, χρησιμοποιώντας την 'Hyper Scaling' τεχνολογία της καταφέρνει να μειώσει το μέγεθος των transistors, ενώ συγχρόνως μειώνει και το κόστος ανά μονάδα και έτσι καταφέρνει να κρατήσει ζωντανό τον νόμο του Moore. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στις διαφάνειες που χρησιμοποίησε η εταιρία κατά την παρουσίαση.

 

Σύμφωνα με τον Stacy Smith, η Intel σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για τρία χρόνια τη νέα μέθοδο κατασκευής των 10nm στα μελλοντικά chip της, ενώ αργότερα θα κάνει τη μετάβαση στα 7nm. Τέλος, ο Smith, επιβεβαίωσε ότι η μπλε εταιρία βλέπει πάντα τρεις γενιές μπροστά, από το οποίο προκύπτει ότι ο νόμος του Moore θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τα επόμενα 9 χρόνια περίπου.

Tags: