Samsung Galaxy S8: Επίσημο με bezel-less οθόνη και εκπληκτικά specs

Μαζί με το μεγαλύτερο Galaxy S8 Edge+
29 Μαρτίου 2017 15:00
Samsung Galaxy S8: Επίσημο με bezel-less οθόνη και εκπληκτικά specs

Στο ειδικό Unpacked 2017 event της, η Samsung αποκάλυψε και επίσημα τα Galaxy S8 και S8+, σε μια διαδικαστικού χαρακτήρα συνέντευξη Τύπου, μιας και εδώ και μέρες είχαμε μάθει...τα πάντα για αυτά. Ξεκινώντας από το Galaxy S8, συναντάμε μια πανέμορφη κυρτή AMOLED και σχεδόν bezel-less οθόνη στις 5.8 ίντσες με ανάλυση QHD+ (2960x1440) την οποία η εταιρία ονομάζει Infinity Display, επεξεργαστή 64bit και 8 πυρήνων που είναι κατασκευασμένος στα 10 νανόμετρα, 4GB RAM, 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, 12MP Dual Pixel οπίσθια και 8MP εμπρόσθια κάμερα και οι δύο με F1.7, μπαταρία 3000mAh, αδιαβροχοποίηση IP68 και ασύρματη ταχεία φόρτιση. Αξίζει να σημειωθεί πως θα τρέχει Android Nougat, θα είναι η πρώτη συσκευή της Samsung με Bluetooth 5.0, με σαρωτή ίριδας για το ξεκλείδωμα της συσκευής και μάλιστα στην συσκευασία του θα περιέχει ακουστικά από την AKG. 

Προχωρώντας στην μεγαλύτερη ναυαρχίδα της Samsung, το Galaxy S8+, το οποίο όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ακριβώς ίδιο με το S8, όμως έρχεται εξοπλισμένο με μεγαλύτερη οθόνη στις 6.2 ίντσες και μπαταρία στα 3500mAh. Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τα Galaxy S8 και Galaxy S8+ τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις 21 Απριλίου.

Οι δύο συσκευές θα είναι εξοπλισμένες με το Bixby, το νέο έξυπνο interface της κορεάτικης εταιρίας. Το Bixby προσφέρει τέσσερις βασικές λειτουργίες. Αρχικά, αναγνωρίζει φωνητικές εντολές από τον χρήστη, βοηθώντας τον με οτιδήποτε θέλει να κάνει με το πάτημα ενός κουμπιού ή απλώς λέγοντας ‘Bixby’. Μάλιστα μπορεί να πραγματοποιήσει ενέργειες στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές της Samsung όπως η κάμερα και οι ρυθμίσεις, αλλά και σε εφαρμογές τρίτων όπως το Google Play Music. Η επόμενη βασική λειτουργία του είναι οι υπενθυμίσεις. Το  Bixby μπορεί να προσφέρει σχετικές υπενθυμίσεις με βάση τη ρουτίνα του χρήστη και την τοποθεσία του. Μπορεί για παράδειγμα να στέλνει συγκεκριμένες ειδοποιήσεις ανάλογα το χρόνο και το χώρο που βρίσκεται ο χρήστης ή να ‘μαρκάρει’ περιεχόμενο για να μπορεί ο χρήστης να συνεχίσει από το σημείο που έμεινε. Το επόμενο βασικό του χαρακτηριστικό συνδέεται άμεσα με την κάμερα. Συγκεκριμένα, το Bixby μπορεί να αναγνωρίσει διάσημα κτήρια, να μεταφράσει πινακίδες και κείμενα από άλλες γλώσσες, να διαβάσει QR Codes, ακόμα και ετικέτες κρασιών. Τέλος, το Bixby ξεχωρίζει για την Home λειτουργία του. Εκεί θα προβάλει σχετικές εφαρμογές και υπηρεσίες σε μια οθόνη. Θα παρέχει κάρτες περιεχομένου, όπως για παράδειγμα ο καιρός, με βάση τις τάσεις που επικρατούν και τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Bixby μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Κατά την παρουσίαση των S8 και S8+ η Samsung εστίασε για αρκετή ώρα στην οθόνη τους που η εταιρία ονομάζει Infinity Display. Το κυρτό στις δύο πλευρές του, Quad HD+ ανάλυσης, Super AMOLED πάνελ καλύπτει περισσότερο από 80% του μπροστά μέρους του κινητού, προσφέροντας μια πιο εντυπωσιακή εμπειρία θέασης. Η οθόνη είναι κυρτή και στις τέσσερις γωνίες της, έχει σχεδόν αόρατα bezels και τα φυσικά κουμπιά λάμπουν δια της απουσίας τους. Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον το S8 διαθέτει έχει 18.5:9 aspect ratio για μια πιο κινηματογραφική εμπειρία και έτσι μπορεί να αναπαράγει 21:9 περιεχόμενο χωρίς μαύρες μπάρες. Αυτό σημαίνει πως η οθόνη είναι πιο εκτενής και μεγάλη, χωρίς να αυξάνεται το πλάτος της συσκευής. Παράλληλα, μπορεί να υποστηρίξει HDR περιεχόμενο, ενώ είναι προστατευμένη από Gorilla Glass 5 της Corning. Περισσότερες πληροφορίες για την Infinity Display των Galaxy S8 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο των δύο ναυαρχίδων της Samsung για το 2017.