Ο Elon Musk θέλει να συνδέσει τους ανθρώπινους εγκεφάλους με τεχνητή νοημοσύνη 

Με τη νέα του εταιρία Neuralink

Ο Elon Musk θέλει να συνδέσει τους ανθρώπινους εγκεφάλους με τεχνητή νοημοσύνη

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει τη νέα εταιρία του Elon Musk. Με την ονομασία Neuralink, η εταιρία θα εξερευνήσει καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν την απευθείας σύνδεση μεταξύ ενός εγκεφάλου και ενός υπολογιστή. Στόχος είναι η δημιουργία κρανιακών υπολογιστών οι οποίοι θα εφαρμόζονται σε άτομα με εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου.

Μακροπρόθεσμα όμως, είναι η απάντηση στους φόβους του Musk για την καταστροφή της ανθρωπότητας από την τεχνητή νοημοσύνη. Θεωρεί πως ο άνθρωπος θα χρειαστεί μια βοήθεια στην υπολογιστική του ισχύ, όσο οι μηχανές γίνονται εξυπνότερες από εμάς.

Η Neuralink έχει καταχωρηθεί ως εταιρία ιατρικών ερευνών και έχει ήδη προσλάβει μερικούς από τους κορυφαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς στο χώρο των νευροεπιστημών. Δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη παρουσίασή της καθώς βρίσκεται στα πρώτα στάδια δημιουργίας της.

Όπως και με την Tesla και την SpaceX, η Neuralink σκοπεύει να παρουσιάσει ένα λειτουργικό πρωτότυπο για να αποδείξει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ασφαλής, πριν προχωρήσει στην...αύξηση επιδόσεων της ανθρώπινης φυλής. Αυτό μπορεί να αργεί ακόμα, στην πορεία όμως ίσως να δούμε την εξάλειψη ασθενειών όπως η επιληψία, η κατάθλιψη και το Parkinson. Ο Musk εκτιμά πως ένα “ουσιαστικό interface εγκεφάλου” δεν απέχει πάνω από 4-5 χρόνια.

8 comment(s)