Η Samsung επισημοποιεί την επιστροφή του Note 7

Θα πωλείται ως refurbished συσκευή αλλά σε συγκεκριμένες αγορές
27 Μαρτίου 2017 15:47
Η Samsung επισημοποιεί την επιστροφή του Note 7

Μετά τις φήμες που ακούστηκαν τον Φεβρουάριο, η Samsung ανακοίνωσε και επίσημα την επιστροφή του Galaxy Note 7. Η άλλοτε...καυτή ναυαρχίδα της Samsung θα επανακυκλοφορήσει ως refurbished συσκευή και θα γίνει σε τρία στάδια: διάσωση εξαρτημάτων όπως αισθητήρες κάμερας και ημιαγωγούς, εξαγωγή μεταλλικών εξαρτημάτων από φιλικές προς το περιβάλλον τρίτες εταιρίες και έπειτα την πώληση των refurbished συσκευών, όπου είναι δυνατό. Πρόκειται για μια ανακοίνωση εντελώς αντίθετη από την πλήρη απόσυρση του Note 7 που σχεδίαζε η Samsung αρχικά εν μέσω του χαμού της υπόθεσης. 

Το θέμα της επαναφοράς του Note 7 στα ράφια όμως έγκειται στην εκάστοτε αγορά και χώρα. H Νοτιοκορεάτικη εταιρία θα συνεργαστεί με τις αρχές και τους παρόχους έτσι ώστε να πωληθεί ως refurbished συσκευή, κάτι το οποίο σίγουρα δεν θα συμβεί στις ΗΠΑ. Στο The Verge, μάλιστα, δήλωσε πως ο σκοπός της επαναφοράς του γίνεται για να περιοριστούν οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις σε περίπτωση απόσυρσης.  

Τέλος, η Samsung άφησε να εννοηθεί πως το Note 7 θα κυκλοφορήσει με νέα ονομασία, χαρακτηριστικά και τιμή, αλλά θα τα μάθουμε σε αργότερη ημερομηνία.