Hackers απειλούν να διαγράψουν εκατομμύρια Apple συσκευές

Η Apple αρνείται οποιαδήποτε παραβίαση
24 Μαρτίου 2017 06:57
Hackers απειλούν να διαγράψουν εκατομμύρια Apple συσκευές

Ένα hacking group με την ονομασία Turkish Crime Family, ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του πάνω από 627 εκατομμύρια usernames και passwords από λογαριασμούς Apple του iCloud.com, Me.com και Mac.com. Απειλούν πως θα διαγράψουν όλα τα δεδομένα από εκατομμύρια συσκευές αν δεν τους κατατεθούν $75,000 σε Bitcoin  ή $100.000 σε iTunes gift cards ως λύτρα.

Την είδηση έφερε στην επιφάνεια το Motherboard, το οποίο ισχυρίζεται πως έχει δει emails που εστάλησαν από τους hackers στην ομάδα ασφαλείας της Apple, ενώ υποτίθεται πως υπάρχει και ένα video στο οποίο οι hackers αποδεικνύουν πως μπορούν να μπουν σε σχεδόν οποιοδήποτε Apple λογαριασμό. Το ZDNet κατάφερε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη 54 παραβιασμένων λογαριασμών.

Η Apple απάντησε μέσω του Fortune και ισχυρίστηκε πως κανένα από τα συστήματα της εταιρίας δεν έχει παραβιαστεί συμπεριλαμβανομένων των iCloud και Apple ID. Αναφέρει μάλιστα πως η υποτιθέμενη λίστα με διευθύνσεις και κωδικούς έχει αποκτηθεί από υπηρεσίες τρίτων που είχαν παραβιαστεί παλαιότερα. Ωστόσο, λόγω της αναστάτωσης που προέκυψε, δήλωσε πως “παρακολουθούμε στενά τις δραστηριότητες του iCloud για να προλάβουμε κάποια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς των χρηστών”. Συμπλήρωσε επίσης πως “για να προστατευτείτε από τέτοιου είδους επιθέσεις σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε πάντα δυνατά passwords, να μη χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς σε όλα τα sites και να ενεργοποιήσετε το two step verification”. Πληροφορίες για την επιβεβαίωση δύο βημάτων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ομάδα ασφαλείας της Apple όμως έδωσε απάντηση στους hackers σε άλλο ύφος.

Πρώτον ζητάμε ευγενικά να αφαιρέσετε το video που ανεβάσατε στο YouTube καθώς επιζητεί απλά την προσοχή, δεύτερον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεν επιβραβεύουμε κυβερνοεγκληματίες που παραβιάζουν το νόμο.