Συμβουλές για ένα καλύτερο Ryzen PC build  

Tips & tricks από τεχνικό της AMD

Συμβουλές για ένα καλύτερο Ryzen PC build

Στο επίσημο forum της AMD ο τεχνικός της, Robert Hallock, δημοσίευσε οδηγό που σκοπό έχει να δώσει χρήσιμες πληροφορίες αλλά και συμβουλές σε όσους έχουν σκοπό να στήσουν νέο σύστημα, του οποίου τα γρανάζια θα γυρίζουν από Ryzen CPU. Ακολουθώντας λοιπόν τα tips που θα διαβάσετε παρακάτω το νέο σας σύστημα δεν θα εμφανίσει προβλήματα που συνάντησαν χρήστες στο παρελθόν, όπως bottlenecks και χαμηλότερες από το αναμενόμενο επιδόσεις gaming σε 1080p αναλύσεις.

  1. Σιγουρευτείτε ότι η μητρική σας τρέχει στη νεότερη έκδοση του BIOS.
  1. Προτιμήστε μνήμες RAM υψηλότερων ταχυτήτων και συγκεκριμένα διατάξεις όπως υποδεικνύει ο παρακάτω πίνακας. Σημαντικό είναι να αποφύγετε προς το παρόν μνήμες των 3000MHz και 3400MHz, ενώ καλό είναι να επιλέξετε συμβατά μοντέλα μνημών RAM με την εκάστοτε μητρική.
DDR4 Speed (MT/s) Memory Ranks DIMM Quantities
2667 Single 2
2400 Dual 2
2133 Single 4
1866 Dual 4
  1. Επιλέξτε το πλάνο για ‘μέγιστη απόδοση ενέργειας’ μέσα από τα Windows 10.
  1. Κρατήστε κλειστές τις εφαρμογές που καταγράφουν την απόδοση και την θερμοκρασία του επεξεργαστή όταν απαιτείται η μέγιστη λειτουργία του.
  1. Εάν είστε σε θέση να κάνετε overclocking τον Ryzen CPU σας, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε επιπλέον επεξεργαστική ισχύ, η οποία αρχικά είναι ‘κλειδωμένη’.

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμίσουμε ότι μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο tip νούμερο 2, το οποίο σε περίπτωση λάθους θα προκαλέσει bottlenecks στο σύστημα σας. Πατώντας εδώ θα βρείτε περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες μέσω του επίσημου forum της AMD. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι μελλοντικά θα υπάρξει περισσότερο συμβατό hardware με τους νέους Ryzen, ενώ αναμένεται να δούμε και βελτίωση των επιδόσεων μέσω των αναβαθμίσεων που ετοιμάζει η AMD σε επίπεδο software.

Γράψτε μας στα σχόλια τις δικές σας συμβουλές και προτάσεις για επιλογή του κατάλληλου hardware, το οποίο είναι συμβατό με τους νέους AMD Ryzen.

Ροη ειδησεων