Φήμη: H AMD ετοιμάζει high-end Ryzen CPU με 16 cores και 32 threads

Επίσημο βίντεο της εταιρίας συγκρίνει τον R5 1600X με τον i5-7600K
20 Μαρτίου 2017 17:37
Φήμη: H AMD ετοιμάζει high-end Ryzen CPU με 16 cores και 32 threads

Φαίνεται πως η AMD κρατάει ακόμη έναν άσσο στο μανίκι αφού όπως έκανε γνωστό αρχικά το Chiphell και το Anandtech, η γνωστή εταιρία δουλεύει πάνω σε έναν Ryzen CPU με 16 φυσικούς και 32 λογικούς πυρήνες. Την παραπάνω πληροφορία επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά και το Canard PC μέσα από tweet που δημοσίευσε.

Όπως υποστηρίζει η Γαλλική ιστοσελίδα ο νέος CPU της AMD προορίζεται για high-end desktops, ενώ θα χρησιμοποιεί και το διαφορετικό SP3r2 socket, το οποίο θα βασίζεται στο X399 chipset. Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή ο νέος Ryzen θα διαθέτει δύο dies στο εσωτερικό του, τα οποία θα κάνουν μεγαλύτερο σε μέγεθος τον CPU, ενώ παράλληλα θα αυξήσουν τις απαιτήσεις ρεύματος στα 150W. Οι ταχύτητες χρονισμού όπως αποκαλύπτει το tweet θα κυμαίνονται μεταξύ των 2.4GHz και 2.8GHz. Αξίζει να αναφερθεί ότι μια ανάλογη κίνηση από την AMD δεν φαίνεται παράλογη λόγω του ότι οι extreme CPUs της Intel εξακολουθούν να κατέχουν δύο πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους σημερινούς Ryzen 7.

  • Υποστήριξη quad-channel μνημών RAM
  • Πρόσβαση σε περισσότερα PCI-E lanes

Παράλληλα, βίντεο που ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube η AMD, συγκρίνει τον επερχόμενο R5 1600X με έναν i5-7600K σε benchmarks αλλά και 1080p gaming. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την σύγκριση των δυο επεξεργαστών είναι πολύ ενδιαφέροντα και μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω βίντεο. 

Tags: