Γιατί έχει σιγήσει το θέμα με τα εργαλεία κατασκοπείας της CIA;

Το WikiLeaks κατηγορεί τις εταιρίες τεχνολογίας
20 Μαρτίου 2017 07:39
Γιατί έχει σιγήσει το θέμα με τα εργαλεία κατασκοπείας της CIA;

Τα έγγραφα που έφερε στο φως το WikiLeaks για τα exploits της CIA προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, με τις τεχνολογικές εταιρίες να σπεύδουν να καλύψουν τις αδυναμίες τους. Το WikiLeaks υποσχέθηκε πως θα δουλέψει μαζί με τις εταιρίες για να καλυφθούν όλα τα κενά ασφαλείας αλλά εδώ και καιρό δεν έχει ακουστεί κάτι νεότερο. Οι λόγοι διαφέρουν ανάλογα από ποια πλευρά κοιτά κάποιος το θέμα.

Όπως αναφέρει το Motherboard, το WikiLeaks απαιτεί από τις εταιρίες να διορθώσουν τα κενά 90 μέρες από την αποκάλυψη κάποιου exploit, για να δώσει στη δημοσιότητα και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει στα χέρια του. Ωστόσο οι εταιρίες ανησυχούν για τις νομικές επιπτώσεις από τη δημιουργία patch βασισμένου σε πληροφορίες διαρροών. Ανησυχούν επίσης για την προέλευση των διαρροών, καθώς υπάρχει η εντύπωση πως πίσω από αυτές κρύβεται η Ρωσία.

Το WikiLeaks επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα, αλλά οι λόγοι είναι διαφορετικοί. Ισχυρίζεται πως εταιρίες όπως η Google, δεν αντιδρούν στο επίπεδο που θα έπρεπε να αντιδράσουν λόγω “σύγκρουσης συμφερόντων” με τα κυβερνητικά προγράμματα που τρέχουν και των συμβολαίων τους με τις ΗΠΑ, ενώ υπόσχεται πως θα δώσει περισσότερες πληροφορίες στη δημοσιότητα για αυτό, το επόμενο διάστημα. Σημειώνει όμως πως η Mozilla και κάποιες ευρωπαϊκές εταιρίες, πήραν άμεσα μέτρα.