Οι τιμές όλων των high-end Nvidia GPUs από το 2000 έως σήμερα

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν
13 Μαρτίου 2017 20:20
Οι τιμές όλων των high-end Nvidia GPUs από το 2000 έως σήμερα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μεγάλες εταιρίες όπως η Apple, η Intel και η Nvidia κοστολογούν υψηλότερα από ότι θα έπρεπε τα προϊόντα τους. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά είναι η δημοφιλής κατασκευάστρια των GPUs Nvidia, η οποία πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε τη νέα GeForce GTX 1080 Ti. Όπως ήταν αναμενόμενο διάφορες γωνιές του διαδικτύου πήραν φωτιά και πάλι από hardware fans που συζητούσαν για την κοστολόγηση της νέας GPU. Με αφορμή τα παραπάνω το HardOCP, θέλοντας να δείξει στους χρήστες ότι οι τιμές παραμένουν πάνω-κάτω οι ίδιες εδώ και πολλά χρόνια δημοσίευσε τα παρακάτω στοιχεία, στα οποία θα βρείτε το κόστος όλων των high-end καρτών γραφικών από το 2000 έως και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η πηγή χρησιμοποιώντας δεδομένα του CPI-U, υπολόγισε και τον πληθωρισμό της κάθε εποχής, στην οποία κυκλοφόρησε η κάθε μια GPU της εταιρίας. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να διακρίνεται από την πράσινη γραμμή την μεταβολή του κόστους των high-end Nvidia καρτών γραφικών από το 2000 έως και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα GTX 1080 Ti κοστολογείται το ίδιο με την πρώτη high-end GPU της εταιρίας GeForce 2 Ultra, ενώ οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν ότι οι τιμές ήταν υψηλότερες την εποχή που η Nvidia αντιμετώπιζε εντονότερο ανταγωνισμό από την AMD.

Tags: