Αυτός είναι ο Νο 1 καταζητούμενος χάκερ του πλανήτη

Ζει μέσα στη χλιδή και μοιάζει σαν villain του James Bond
13 Μαρτίου 2017 16:52
Αυτός είναι ο Νο 1 καταζητούμενος χάκερ του πλανήτη

Μέσα από το άρθρο της New York Times μαθαίνουμε για τον Νο.1 καταζητούμενο χάκερ στον πλανήτη, ο οποίος μοιάζει σα να έχει βγει από villain των ταινιών του James Bond. Στο προφίλ του 33χρονου Ρώσου Evgeniy Mikhailovich Bogachev στην επίσημη σελίδα των Πιο Καταζητούμενων Ανθρώπων του FBI έχει τοποθετηθεί αμοιβή για το κεφάλι του στα $3 εκατομμύρια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κυβερνοεγκληματία εν ζωή ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από ανυποψίαστους τραπεζικούς λογαριασμούς, που οι περισσότεροι προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Όταν εργάζεται ο Bogchev δημιουργεί καταστροφικά malware προγράμματα όπως το "GameOver ZeuS", που κατάφερε επί χρόνια να προσπερνά τις μεγαλύτερα τραπεζικά συστήματα ασφαλείας χωρίς να γίνει αντιληπτό. 

Σαφώς και αναρωτιέστε γιατί δεν έχει συλληφθεί. Λοιπόν, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τρόπος να συλληφθεί από τις Αμερικανικές αρχές μιας και η Ρωσία δεν έχει συνάψει κάποια συμφωνία έκδοσης εγκληματιών. Από την πλευρά της η Ρωσική κυβέρνηση δεν τον συλλαμβάνει μέχρι να πράξει κάποιο έγκλημα εντός των συνόρων της. Απολαμβάνει μια χλιδάτη ζωή στην Anapa και του αρέσει να κάνει κρουαζιέρες στη Μαύρη Θάλασσα. Είναι επίσης γνωστός μανιακός συλλέκτης αυτοκινήτων και λέγεται πως έχει έναν στόλο αυτοκινήτων από άκρη σε άκρη της Ευρώπης, έτσι ώστε να μη χρειάζεται ποτέ να νοικιάσει άλλο αμάξι όσο κάνει διακοπές. Τις περισσότερες περιπέτειες του τις αναρτά στο Twitter του, μπορείτε να δείτε εδώ

Tags: