Το Android κοντεύει να ξεπεράσει τα Windows

Στη χρήση internet
09 Μαρτίου 2017 09:20
Το Android κοντεύει να ξεπεράσει τα Windows

Τα smartphones έφεραν πραγματικά την επανάσταση στον τρόπο που χρησιμοποιούμε το internet, αφού μέχρι τότε συνηθισμένος και πολλές φορές αποκλειστικός τρόπος πρόσβασης σε αυτό ήταν ο υπολογιστής. Τα Windows είχαν και έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο σε αυτά τα συστήματα, ωστόσο στα smartphones επικρατεί το Android. Έτσι, ενδιαφέρον παρουσιάζει η χρήση του internet πλέον, αφού σύμφωνα με την έρευνα του StatCounter, το Android φτάνει με γοργούς ρυθμούς τα Windows, τόσο γρήγορα που αν συνεχίσει, θα τα ξεπεράσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Η ιδέα πως το Android φτάνει σχεδόν τα Windows ήταν κάτι αδιανόητο πριν πέντε χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2012 τα Windows είχαν το 82% της χρήσης internet παγκοσμίως και το Android μόλις 2.2%.

Η ευκολία που προσφέρουν τα smartphones στην πρόσβαση στο internet, όπου κι αν βρισκόμαστε, ακόμα και χωρίς Wi-Fi, έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα και τα τηλέφωνα πλέον είναι ο μόνος τρόπος που επιλέγουν πολλοί για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η χρήση αυτή φυσικά δεν περνά απαρατήρητη από τις εταιρίες, τις οποίες βλέπουμε όλο και περισσότερο να επενδύουν στο mobile. Εσείς πώς συνηθίζετε να έχετε πρόσβαση στο internet, μέσω του υπολογιστή σας ή του smartphone σας;