AMD Naples: To μέλλον των CPUs για datacenters

Ανατροπή ετοιμάζει η AMD και στην εν λόγω κατηγορία
08 Μαρτίου 2017 16:57
AMD Naples: To μέλλον των CPUs για datacenters

Μετά την ταραχή που προκάλεσε η AMD στην αγορά των desktop PCs με τους νέους Ryzen 7, φαίνεται ότι θέλει να πετύχει το ίδιο και με τα CPUs των datacenters που εμφανίζουν στασιμότητα εδώ και χρόνια. Μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο YouTube, η εταιρία θέλει να μας δώσει μια μικρή ιδέα από τους νέους Naples CPUs της, όπως τους αποκαλεί η ίδια. Τα νέα αυτά system-on-chip θα ενσωματώνουν 32 φυσικούς και 64 λογικούς πυρήνες βασισμένους στη Zen αρχιτεκτονική, οι οποίοι σε dual CPUs motherboards θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ακόμη οι Naples θα είναι ικανοί να υποστηρίξουν έως και οκτώ κανάλια μνημών RAM ανά CPU, ενώ παράλληλα θα πιέζουν περισσότερο τα lanes του Ι/Ο, τα οποία θα μπορούν να αγγίζουν τα 128. Σύμφωνα με την AMD οι νέοι επεξεργαστές θα γίνουν διαθέσιμοι το δεύτερο τετράμηνο του 2017.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα νέα χαρακτηριστικά που θα φέρουν οι Naples, ενώ στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον Forrest Norrod της AMD, να αποκαλύπτει τα πλεονεκτήματα των νέων CPUs.

  • A highly scalable, 32-core System on Chip (SoC) design, with support for two high-performance threads per core
  • Industry-leading memory bandwidth, with 8-channels of memory per "Naples" device. In a 2-socket server, support for up to 32 DIMMS of DDR4 on 16 memory channels, delivering up to 4 terabytes of total memory capacity.
  • The processor is a complete SoC with fully integrated, high-speed I/O supporting 128 lanes of PCIe® 34, negating the need for a separate chip-set
  • A highly-optimized cache structure for high-performance, energy efficient compute
  • AMD Infinity Fabric coherent interconnect for two "Naples" CPUs in a 2-socket system
  • Dedicated security hardware

 

Tags: