Παράπονα για την απόδοση των Ryzen σε 1080p gaming

Ευάλωτοι σε bottlenecks οι νέοι CPUs;
06 Μαρτίου 2017 11:00
Παράπονα για την απόδοση των Ryzen σε 1080p gaming

Οι νέοι Ryzen επεξεργαστές της AMD κυκλοφορούν επίσημα στην αγορά εδώ και μερικές ημέρες και όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι reviewers δοκίμασαν ήδη τους νέους επεξεργαστές ώστε να εκφράσουν την δική τους άποψη. Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η μέτρια απόδοση των Ryzen όταν χρησιμοποιήθηκαν για 1080p gaming και η AMD έσπευσε να απαντήσει σε αυτά τα σχόλια.

Συγκεκριμένα, η εταιρία δήλωσε πως τα περισσότερα παιχνίδια υστερούν σε optimization για τους νέους της επεξεργαστές, συγκρίνοντας τους με αυτούς της Intel. Ταυτόχρονα, η AMD παρότρυνε χρήστες αλλά και developers να χρησιμοποιήσουν περισσότερο τους νέους επεξεργαστές Ryzen σε διάφορους τομείς για να βοηθήσουν στην συλλογή στοιχείων και έπειτα στην εξέλιξη τους, έτσι ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι σε άλλους τομείς όπως το rendering ή το 4Κ gaming, οι νέοι Ryzen τα πηγαίνουν πολύ καλά.  

Ακόμη, ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως χρησιμοποιώντας μνήμες RAM χαμηλότερου χρονισμού, οι επεξεργαστές εμφανίζουν σημαντική μείωση στην απόδοσή τους. Σαν μέτρο σύγκρισης χρησιμοποιήθηκαν benchmarks αλλά και ορισμένοι γνωστοί τίτλοι παιχνιδιών όπως το The Witcher 3: Wild Hunt. Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των Ryzen, με μνήμες RAM διαφορετικών ταχυτήτων.

Tags: