Το Facebook αναπτύσσει μηχανισμούς για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης
03 Μαρτίου 2017 07:41
Το Facebook αναπτύσσει μηχανισμούς για την πρόληψη των αυτοκτονιών

Το Facebook είναι ένα μέσο στο οποίοι αρκετοί εκφράζουν τα προβλήματα της ζωής τους και του καθημερινούς αγώνες τους. Αναγνωρίζοντας αυτή τη συμπεριφορά, το Facebook αναπτύσσει νέους μηχανισμούς για να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να τους εντοπίσει και να τους παρέχει τα εργαλεία για πρόληψη αυτοκτονιών.

Το 2015 το Facebook επέτρεψε σε φίλους να επισημαίνουν μια φωτογραφία ή ένα post που τους φαίνεται ανησυχητικό. Μετά από περιστατικά αυτοκτονιών σε Facebook Live, αυτό το εργαλείο είναι διαθέσιμο και στα live videos, όπου ο χρήστης θα συνδεθεί σε ελάχιστα λεπτά με έναν ψυχολόγο. Αν το Facebook πιστεύει πως ο streamer χρειάζεται βοήθεια, θα του έρθει ειδοποίηση κατά τη διάρκεια του stream, ενώ και ο φίλος που έκανε το report θα έχει στη διάθεσή του εργαλεία για να επικοινωνήσει προσωπικά.

Το Facebook συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς ψυχολογικής υποστήριξης για αυτό το σκοπό, οι οποίοι θα παρέχουν άμεσα ειδικούς για συνομιλία μέσω Messenger. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα των αναρτήσεων που έχουν γίνει report, η τεχνητή νοημοσύνη του Facebook θα αναγνωρίζει τα posts που πιθανόν να κρύβουν τάσεις αυτοκτονίας. Τα νέα εργαλεία είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ προς το παρόν για δοκιμαστική χρήση, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για παγκόσμια διάθεση.