iPhone 8: Με κυρτή OLED οθόνη και USB-C

Εντείνονται οι φήμες για το νέο μοντέλο
01 Μαρτίου 2017 13:45
iPhone 8: Με κυρτή OLED οθόνη και USB-C

Πηγές της Wall Street Journal αναφέρουν πως το νέο iPhone 8 της Apple θα έρθει με κυρτή OLED οθόνη που θα παρέχει η Samsung. Η φήμη συντάσσεται με προηγούμενες αναφορές από την KGI Securities, πως αναμένουμε 3 συσκευές που θα διαδεχτούν τα iPhone 7 και 7 Plus, δύο από τις οποίες θα ανήκουν στον “S” κύκλο συσκευών της Apple με LCD οθόνες και ένα επετειακό “10th Anniversary Edition” iPhone 8 με OLED οθόνη.

Σύμφωνα με την WSJ, η Apple θα εγκαταλείψει το παραδοσιακό home button στο iPhone 8 για μια ξεχωριστή touch επιφάνεια στο κάτω μέρος της συσκευής, η οποία αναφέρεται σε άλλες φήμες ως “function area” και βρίσκεται κάτω από την οθόνη.

Επιπλέον, οι φήμες θέλουν την Apple να εγκαταλείπει τη Lightning σύνδεση και να υιοθετεί USB-C, τόσο για τη φόρτιση όσο και για τη σύνδεση με περιφερειακές συσκευές.

Τέλος, το edge-to-edge design του iPhone 8 αναμένεται να έρθει με κυρτή οθόνη στα άκρα και ενώ το μέγεθος της συσκευής θα παραμείνει το ίδιο, η οθόνη θα μεγαλώσει. Για την ακρίβεια, αναμένεται ένα τηλέφωνο με οθόνη 5.8 ιντσών από την οποία οι 5.15 ίντσες θα είναι διαθέσιμες για την ίδια την οθόνη, ενώ οι υπόλοιπες θα περιέχουν τα virtual πλήκτρα που θα αντικαταστήσουν το home button. Και όλα αυτά περίπου στο μέγεθος ενός iPhone 7. Η εμπρόσθια κάμερα θα έχει δυνατότητες 3D και θα αναγνωρίζει το βάθος των αντικειμένων, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αναγνώριση προσώπου ή ίριδας. Το κόστος του επετειακού iPhone 8 αναμένεται να ξεπεράσει τα €1.000.