Sony Xperia XZ Premium | Με την πρώτη 4K HDR οθόνη smartphone στον κόσμο

Και Xperia XZs με Motion Eye camera για slo-mo video στα 960fps
27 Φεβρουαρίου 2017 08:55
Sony Xperia XZ Premium | Με την πρώτη 4K HDR οθόνη smartphone στον κόσμο

Μια παγκόσμια πρωτιά πέτυχε η Sony με την αποκάλυψη της νέας της ναυαρχίδας, Xperia XZ Premium, αφου το κινητό διαθέτει την πρώτη 4K HDR (2160x3840, High Dynamic Range) οθόνη σε smartphone στον κόσμο. Όλη η τεχνογνωσία της από τις τηλεοράσεις χώρεσε σε ένα τηλέφωνο και πλέον με τη νέα της συμφωνία με την Amazon, θα μπορεί να προσφέρει μοναδικό 4K HDR περιεχόμενο στους κατόχους της συσκευής. Η οθόνη είναι 5.5 ιντσών, τεχνολογίας Triluminos και είναι 40% πιο φωτεινή από το Xperia Z5 Premium, το άλλο τηλέφωνο της Sony με 4K οθόνη. Προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και έχει πιστοποίηση IP68, ενώ έρχεται με Android 7.0.

Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 835 με 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η κάμερα είναι επίσης ένα δυνατό χαρακτηριστικό του Xperia XZ Premium. Με 19MP κάμερα το νέο Motion Eye σύστημα έχει βελτιώσει σημαντικά την σταθεροποίηση της εικόνας, ενώ η Sony ισχυρίζεται πως η εικόνα αποτυπώνεται πέντε φορές ταχύτερα από πριν, κάνοντας το Xperia XZ Premium το πρώτο τηλέφωνο ικανό για καταγραφή slow-motion video στα 960fps με 720p ανάλυση!

Η μπαταρία των 3230mAh μπορεί να έχει να τροφοδοτήσει την “πεινασμένη” 4K οθόνη, η Qualcomm όμως υπόσχεται πως ο Snapdragon 835 είναι 50% πιο αποδοτικός ενεργειακά από τον 821. Το Stamina mode είναι και εδώ παρών και χρησιμοποιεί εκμάθηση μηχανής για εξοικονόμηση μπαταρίας μαθαίνοντας τις συνήθειες σας και προσαρμόζοντας τη λειτουργία του. Υπάρχει QuickCharge 3.0 και USB-C θύρα, ενώ το power button αναλαμβάνει και το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το Xperia XZ Premium θα είναι διαθέσιμο στο τέλος του δεύτερου τριμήνου σε δύο χρώματα, Deep Sea Black και Luminous Chrome. Τιμή δεν αποκαλύφθηκε.

Μαζί αποκαλύφθηκε και το Xperia XZs, του οποίου οι διαφορές είναι η οθόνη 5.2 ιντσών 1080p και Snapdragon 820 chipset, ενώ στην κάμερα συναντάμε και εδώ τη Motion Eye τεχνολογία στα 19MP με f/2.0. Το Xperia XZs θα κυκλοφορήσει λίγο νωρίτερα από το μεγάλο αδερφό του, στις 5 Απριλίου, σε Warm Silver, Ice Blue και Black, με τιμή που αναμένεται στα $700.