Ανανεωμένο Gear VR με νέο controller

Έρχεται για το Galaxy S8
26 Φεβρουαρίου 2017 20:33
Ανανεωμένο Gear VR με νέο controller

Η Samsung παρουσίασε μια ανανεωμένη έκδοση του Gear VR με μια σημαντική διαφορά από τους προκατόχους του. Την ύπαρξη ασύρματου controller. Η Samsung, ακολουθώντας το παράδειγμα της Google με το Daydream View, σχεδίασε το controller σε συνεργασία με την Oculus για να κάνει ευκολότερη τη χρήση του Gear VR για τους κατόχους του headset.

Το νέο Gear VR με Controller υποστηρίζει τόσο USB Type-C θύρες όσο και microUSB, γεγονός που το κάνει συμβατό και με τις Galaxy S6, S7 και Note 5 σειρές. Φυσικά θα είναι και συμβατό με το Galaxy S8 που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Το controller διαθέτει ένα clickable touchpad, πλήκτρα πλοήγησης, σκανδάλη και πλήκτρα ήχου, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και μαγνητικούς αισθητήρες, ενώ έχει και λουράκι για να μη φεύγει από τα χέρια σας. Χρειάζεται δύο μπαταρίες AAA η οποία προσφέρει 40 ημέρες χρήσης αν χρησιμοποιείται για δύο ώρες ημερησίως.

Το ίδιο το Gear VR κρατάει τους φακούς των 42mm με 101 μοίρες εύρος όρασης από τις προηγούμενες εκδόσεις και διόρθωση παραμόρφωσης. Τιμή και διαθεσιμότητα δεν έχουν ανακοινωθεί.