Η Toyota ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών

Στο δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον
19 Φεβρουαρίου 2017 07:00
Η Toyota ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών

Με το κλείσιμο του Ιανουαρίου, η Toyota έχει πουλήσει πάνω από 10 εκατομμύρια υβριδικά αυτοκίνητα, με το ρυθμό πωλήσεων να αυξάνεται δραματικά τους τελευταίους μήνες. Με την αρχική εισαγωγή του Prius το 1997, ο κόσμος εξοικειώθηκε με τον όρο υβριδικό και με τον καιρό πολλοί υιοθέτησαν τη νέα τεχνολογία.

Όταν κυκλοφορήσαμε το Prius κανείς δεν ήξερε τι είναι το υβριδικό. Αυτούς που το οδηγούσαν τους έλεγαν σπασίκλες ή άλλα επίθετα. Σήμερα, χάρη σε αυτούς που έδωσαν μια ευκαιρία στο Prius στην αρχή, τα υβριδικά έχουν γίνει πιο δημοφιλή και πέρασαν με ένα κύμα επιτυχίας από το άγνωστο στο mainstream.

Η γερμανική Continental AG προβλέπει πως τα υβριδικά θα αποτελούν το 20% της αγοράς μέχρι το 2020, κυρίως λόγω της αυστηρής νομοθεσίας περί εκπομπών αέριων ρύπων.

Η Toyota εκτιμά πως οδηγώντας τα υβριδικά της αυτοκίνητα, ο πλανήτης γλίτωσε 77 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα και περίπου 30 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης. Αυτό βέβαια φαντάζει σαν σταγόνα στον ωκεανό αν αναλογιστεί κανείς πως παράγουμε 1.750 εκατομμύρια τόνους αερίων του θερμοκηπίου από αυτοκίνητα, τρένα και αεροπλάνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την EPA, το 25% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχονται από τις μεταφορές.