Η Oppo ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην Κίνα το 2016

Πτώση πωλήσεων για Apple και Xiaomi
10 Φεβρουαρίου 2017 07:52
Η Oppo ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στην Κίνα το 2016

Η Oppo μπορεί να μην έχει την αίγλη του ονόματος της Apple, της Huawei και της Xiaomi παγκοσμίως, στην Κίνα όμως φαίνεται πως την ξέρουν πολύ καλά και την προτιμούν. Για πρώτη φορά κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Κίνα, ξεπερνώντας την “αδερφή εταιρία” Vivo αλλά και τον κολοσσό Huawei, τη στιγμή που Apple και Xiaomi σημείωναν την πρώτη πτώση πωλήσεων.

Η Oppo και η Vivo ανήκουν στην εταιρία BBK και αργά αλλά σταθερά, έχουν εξασφαλίσει μια σημαντική παρουσία στην Κίνα, στην Ινδία και στη Νοτιοανατολική Ασία. Σύμφωνα με το IDC λοιπόν, η Oppo πούλησε 78.4 εκατομμύρια συσκευές στην Κίνα το 2016, σημειώνοντας αύξηση 122% σε σχέση με το 2015. Η Huawei ακολούθησε με 76.6 εκατομμύρια, η Vivo με 69.2 εκατομμύρια, η Apple με 44.9 εκατομμύρια και την πεντάδα συμπλήρωσε η Xiaomi με 41.5 εκατομμύρια συσκευές.

Οι εταιρίες της BBK δηλαδή αντιστοιχούν στο 1/3 της τεράστιας αγοράς της Κίνας, τη στιγμή που εταιρίες-γίγαντες όπως η Samsung και η Lenovo δεν κατάφεραν να συμπεριληφθούν στη λίστα του IDC.