Διέρρευσαν οι τιμές ορισμένων AMD Ryzen CPUs

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και οι τεχνικές προδιαγραφές τους
09 Φεβρουαρίου 2017 12:42
Διέρρευσαν οι τιμές ορισμένων AMD Ryzen CPUs

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πολλαπλές φήμες σχετικά με τους AMD Ryzen CPUs. Αρχικά σύμφωνα με το EEtimes, έγινε γνωστό πως οι νέοι επεξεργαστές της εταιρίας είναι κατά 10% μικρότεροι από τους Kaby Lake των 14nm. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η AMD κατάφερε να μειώσει το μέγεθος χρησιμοποιώντας νέους πυκνωτές, οι οποίοι βοηθούν την CPU να δουλεύει σε χαμηλότερη τάση, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν υψηλότερες συχνότητες και παράλληλα μπορούν να μεταφέρουν υψηλότερη τάση ανά πυρήνα.

Από άλλη διαρροή έγιναν γνωστές οι τιμές τριών high-end μοντέλων της νέας σειράς επεξεργαστών. Όπως επικαλείται το El Chapuzas Informatico, ο Ryzen R7 1800X θα αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της εταιρίας και θα κοστίζει περίπου €600. Περνώντας στο αμέσως επόμενο μοντέλο, τον Ryzen R7 1700X, λέγεται ότι θα φτάσει στην αγορά με κόστος €470, ενώ όσον αφορά τον Ryzen R7 1700, η τιμή του θα βρίσκεται στα €390. Εδώ να σταθούμε και να σημειώσουμε ότι αν όντως επαληθευτούν οι τιμές σε συνάρτηση με την απόδοση που αναμένεται ότι θα φέρουν οι νέοι Ryzen, τότε μελλοντικά θα υπάρξουν πολύ ανταγωνιστικές λύσεις στην αγορά των CPUs.

Τέλος, σύμφωνα με αγγελία που εμφανίστηκε στο TaoBao, το αντίστοιχο eBay της Κίνας, η οποία φαίνεται να αποσύρθηκε πλέον, οι νέοι Ryzen θα κυκλοφορήσουν στις 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το CanardPC Hardware η αληθινή ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων CPUs είναι προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου.

Tags: