Φήμη: H Intel ετοιμάζει τους Xeon Gold Series CPUs

Στοχεύει το pro-consumer κοινό
07 Φεβρουαρίου 2017 05:36
Φήμη: H Intel ετοιμάζει τους Xeon Gold Series CPUs

Ο CEO της Intel προέβη σε δηλώσεις, που φανερώνουν ότι η εταιρία είναι αρκετά ανήσυχη σχετικά με την αναμενόμενη κυκλοφορία των νέων Ryzen επεξεργαστών της AMD. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αμερικανική εταιρία φαίνεται να ανησυχεί και για την pro-consumer κατηγορία επεξεργαστών της αφού σύμφωνα με διαρροή που έγινε στο forum του HardOCP, η εταιρία σκοπεύει να παρουσιάσει τους Xeon Gold Series CPUs, ώστε να συναγωνιστεί high-end μοντέλα του ανταγωνισμού, όπως τον AMD Ryzen R7-1800X.

Σύμφωνα με την πηγή, οι νέοι CPUs θα κατασκευαστούν στα 14nm και θα κάνουν χρήση της Skylake-EP αρχιτεκτονικής. Το πρώτο μοντέλο της σειράς θα είναι ο Xeon Gold 6150 με 18 φυσικούς και 36 λογικούς πυρήνες (Hyper-threading), μνήμη L2 cache μεγέθους 1ΜΒ ανά πυρήνα και μνήμη L3 που αγγίζει τα 24.75MB. Όσον αφορά την ταχύτητα χρονισμού, αυτή θα αγγίζει τα 2.70GHz και θα  φτάνει έως τα 3.70GHz με την boost λειτουργία.

Τέλος, να σημειωθεί πως το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι εάν μεγάλοι κατασκευαστές του χώρου όπως η Apple, θα επιλέξουν για τα μελλοντικά προϊόντα τους (MacPro) τα δυνατότερα μοντέλα της σειράς, όπως τον Xeon Gold 6150 ή θα στραφούν στα  μοντέλα της AMD, όπως ο Ryzen R7-1800X.

Tags: