Η Apple ξεκινά την κατασκευή iPhone στην Ινδία

Επενδύει στην τεράστια αυτή αγορά
06 Φεβρουαρίου 2017 08:11
Η Apple ξεκινά την κατασκευή iPhone στην Ινδία

Μπορεί ο Trump να προσπαθεί να πείσει την Apple να μεταφέρει την κατασκευή των iPhone στις ΗΠΑ, μια νέα αναφορά του Bloomberg όμως ισχυρίζεται πως η εταιρία θα ξεκινήσει την κατασκευή iPhone στην Ινδία μέχρι το τέλος Απριλίου. Ο Υπουργός Τεχνολογίας της Ινδίας, Priyank Kharge, επιβεβαίωσε  πως η Apple έχει συνάψει συνεργασία με την ταϊβανέζικη Winston Corp. για κατασκευή iPhone στην πόλη Μπανγκαλόρ.

Τα iPhone της Apple θα κατασκευάζονται στην Μπανγκαλόρ και όλες οι συσκευές θα προωθούνται στην εγχώρια αγορά.

Ο Υπουργός σημείωσε πως η Ινδία θα βοηθήσει την Apple αν η εταιρία αποφασίσει να συνεργαστεί με άλλους τοπικούς κατασκευαστές κάποια στιγμή. Η Apple πούλησε πάνω από 2.5 εκατομμύρια iPhone στην Ινδία πέρυσι και παρόλο τον εντυπωσιακό αριθμό κατέχει μόνο το 2% της αγοράς, αφού οι Ινδοί καταναλωτές προσανατολίζονται κυρίως σε budget συσκευές. Ο Tim Cook πιστεύει πως η Ινδία είναι μια αγορά-κλειδί και θέλει η Apple να αναπτυχθεί σε αυτήν.

Μακροπρόθεσμα είναι πολύ καλή κίνηση. Συζητάμε διάφορα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής και σκοπεύουμε να επενδύσουμε σημαντικά ποσά στη χώρα.