Η OnePlus "έκλεψε" στα benchmarks του OnePlus 3T

Πιάστηκε από τους XDA developers
04 Φεβρουαρίου 2017 09:43
Η OnePlus

Κατά καιρούς αρκετοί Android κατασκευαστές έχουν πιαστεί για “κλέψιμο” στα benchmark tests, όπως η HTC, η LG, η Samsung και η Sony, με τις εταιρίες να παίρνουν το μάθημά τους. Τώρα όμως οι XDA developers ανακάλυψαν πως η OnePlus “έκλεψε” και αυτή.

Στην ανάλυση του Snapdragon 821 του OnePlus 3T διαπίστωσαν πως η συμπεριφορά δεν ήταν ίδια με αυτή άλλων τηλεφώνων που ενσωματώνουν τον ίδιο επεξεργαστή. Έτσι αποκάλυψαν πως ορισμένες εφαρμογές στο OnePlus 3T συνέχισαν να χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή σε υψηλότερες συχνότητες, ακόμα κι όταν δεν υπήρχε φόρτο εργασίας.

Η υπόθεσή μας είναι πως η OnePlus στοχεύει ονομαστικά αυτά τα benchmarks και εισήγαγε διαφορετικό τρόπο CPU scaling για να φουσκώσει τα benchmark scores.

Η επιβεβαίωση των υποψιών ήρθε σε συνεργασία με τα Primate Labs, τους δημιουργούς του Geekbench.

Οι αρχικές δοκιμές εντόπισαν πως το OnePlus 3T έψαχνε για συγκεκριμένες εφαρμογές ονομαστικά και συγκεκριμένα για τα Geekbench, AnTuTu, Androbench, Quadrant, Vellamo και GFXBench.

Έτσι τα Primate Labs δημιούρησαν μια custom εκδοχή του Geekbench 4 και απέδειξαν την "απατεωνιά" του OnePlus 3T. Ταυτόχρονα απέδειξαν πως μοντέλα από HTC, Xiaomi, Huawei, Honor, Google, Sony και άλλα δεν παραποιούσαν τα benchmarks, ωστόσο υπήρχαν άλλα όπως το Meizu Pro 6 Plus που τα παραποιούσαν.

Η OnePlus παραδέχτηκε το λάθος της και δεσμεύτηκε να μην το επιχειρήσει ξανά για benchmark apps, αλλά τόνισε πως θα συνεχίσει να το κάνει για τα games.

Για να προσφέρουμε στους χρήστες μια καλύτερη εμπειρία σε απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια, ειδικά αυτά που είναι απαιτητικά στα γραφικά, ενσωματώνουμε ορισμένους μηχανισμούς στα community και Nougat builds για να ενεργοποιήσουμε τον επεξεργαστή να τρέχει πιο επιθετικά. Η διαδικασία ενεργοποίησης για τα benchmarking apps δε θα είναι παρούσα στα επόμενα OxygenOS builds για τα OnePlus 3 και OnePlus 3T.