Ο Elon Musk δεν παραιτείται από σύμβουλος του Trump

Αλλάζει όνομα η Tesla Motors
04 Φεβρουαρίου 2017 08:10
Ο Elon Musk δεν παραιτείται από σύμβουλος του Trump

Με το κίνημα #deleteUBER να έχει ως αποτέλεσμα 200.000 απεγκαταστάσεις της εφαρμογής του Uber, ο CEO της εταιρίας, Travis Kalanick αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του συμβούλου του Donald Trump. Ο Elon Musk δεν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο και με νέο του tweet ενημερώνει πως παραμένει ως σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ και πως αυτός μαζί με άλλους θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα για τη μετανάστευση, ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρουν προτάσεις για αλλαγή αυτής της πολιτικής.

Ο Musk δεν έχει βγει αλώβητος από την τελευταία κρίση στις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν αναφορές για ακυρώσεις προπαραγγελιών του Model 3.

Η Tesla πάντως προχώρησε σε μια αλλαγή ανεξάρτητα από το πολιτικό κλίμα στις ΗΠΑ και πλέον από Tesla Motors μετονομάζεται σε Tesla Inc. Ο λόγος απλός. Η Tesla ξεκίνησε να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ο ρόλος της έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς κατασκευάζει επίσης μπαταρίες για αυτοκίνητα, για οικιακή χρήση, ηλιακά panels και άλλα. Μαζί άλλαξε και το URL του website από Teslamotors.com σε Tesla.com, ενώ η περιγραφή της εταιρίας είναι πλέον “όχι απλά ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων αλλά μια εταιρία τεχνολογίας και design με έμφαση στην ενεργειακή καινοτομία”.