H Intel ετοιμάζει τους Cannonlake CPUs για να ανταγωνιστεί την AMD;

Οι δηλώσεις του CEO της εταιρίας
02 Φεβρουαρίου 2017 23:11
H Intel ετοιμάζει τους Cannonlake CPUs για να ανταγωνιστεί την AMD;

Κατά την διάρκεια συνομιλίας ανάμεσα στην Deutsche Bank Securities και τον CEO της Intel, Brian Krzanich, τέθηκαν μερικά αξιοσημείωτα ερωτήματα προς το αφεντικό της Intel. Ο Krzanich λοιπόν ρωτήθηκε σχετικά με τον ανταγωνισμό που φαίνεται να γεννιέται στην αγορά, αφού η επιστροφή της AMD με τους Ryzen CPUs φαίνεται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα στην βιομηχανία, καθώς και τις προβλέψεις που κάνει ο ίδιος για το έτος.

Ακολουθεί ένα απόσπασμά των δηλώσεων του:

Πάντα εξετάζουμε τον ανταγωνισμό που υπάρχει στην αγορά. Όμως επικεντρωνόμαστε στα δικά μας προϊόντα, στο δικό μας χρονοδιάγραμμα και βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε τα αποδοτικότερα προϊόντα. Οπότε, όταν κοιτάζουμε το 2017, πιστεύουμε ότι το χρονοδιάγραμμα προϊόντων που έχουμε είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να ήταν ποτέ. Θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα SKUs υψηλών επιδόσεων κατά την διάρκεια του 2017. Στην φετινή CES δείξαμε τον πρώτο Cannonlake CPU στα 10nm, τον οποίο σκοπεύουμε να βγάλουμε στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, και να αυξήσουμε την παραγωγή του το 2018. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το μελλοντικά πλάνα μας και η ηγεσίας μας θα συνεχίσουν να μας δίνουν την απόδοση που οι πελάτες θέλουν και επιθυμούν. Έτσι ο ανταγωνισμός δεν είναι αναγκαστικά παράγοντας αναγκαστικά για τις πιο επιφυλακτικές μας προγνώσεις. Οι προβλέψεις μας ήταν πραγματικά πολύ περισσότερο αποτέλεσμα του που πιστεύουμε ότι βρίσκεται η αγορά των PC σαν σύνολο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις παραπάνω δηλώσεις καθώς και τον ερχομό των νέων AMD Ryzen επεξεργαστών η Intel δείχνει να είναι πιο ανήσυχη από ότι την έχουμε συνηθίσει έως σήμερα. Εσείς τι πιστεύετε; Γράψτε μας την άποψη σας κάτω στα σχόλια.