Η Apple ξεπέρασε τη Samsung και κάθεται στο θρόνο των smartphones

Ο νούμερο 1 κατασκευαστής στον κόσμο
02 Φεβρουαρίου 2017 07:43
Η Apple ξεπέρασε τη Samsung και κάθεται στο θρόνο των smartphones

Άκρως επιτυχημένο ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2016 για την Apple, αφού σύμφωνα με την Strategy Analytics η εταιρία εκτόπισε τη Samsung από την πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphones και κάθεται πλέον στο θρόνο κατέχοντας το 18% της παγκόσμιας αγοράς.

Προχτές η Apple ανακοίνωσε πως πούλησε 78.3 εκατομμύρια iPhones στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για την εταιρία μετά από τρία τρίμηνα πτώσης στις πωλήσεις. Τα έσοδά της εκτοξεύτηκαν στα $78.4 δισεκατομμύρια κυρίως από τις πωλήσεις iPhone, ενώ το κέρδος της άγγιξε τα $17.8 δις για το τελευταίο τρίμηνο μόνο. Ο Tim Cook δήλωσε:

Είμαστε ενθουσιασμένοι να αναφέρουμε πως τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου είναι τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της Apple και σπάσαμε αρκετά ρεκόρ. Πουλήσαμε περισσότερα iPhones από ποτέ και θέσαμε ρεκόρ πωλήσεων για iPhone, Υπηρεσίες, Mac και Apple Watch. Τα έσοδα από τις Υπηρεσίες αυξήθηκαν σε σχέση με πέρυσι, οδηγώντας σε ρεκόρ δραστηριότητας πελατών στο App Store και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τα προϊόντα μας.

Η Samsung από την άλλη πλευρά ακόμα πληρώνει το χτύπημα του Note 7 και έμεινε με 77.5 εκατομμύρια πωλήσεις smartphones παγκοσμίως, στερώντας από τον εαυτό της την πρώτη θέση.

Συνολικά πωλήθηκαν 1.5 δισεκατομμύρια smartphones το 2016 και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Huawei, OPPO και Vivo.