Ο Hugo Barra εγκαταλείπει την Xiaomi

Δεν άντεξε μακριά από το σπίτι του
24 Ιανουαρίου 2017 07:27
Ο Hugo Barra εγκαταλείπει την Xiaomi

Πριν από περίπου 4 χρόνια ο εργαζόμενος στην Google και στο Android, Hugo Barra αποφάσισε να ενσωματωθεί στις τάξεις της Xiaomi, την οποία ανέδειξε από τη θέση του Αντιπροέδρου, ως μια από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις παγκοσμίως στον τομέα των smartphones. Ωστόσο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Barra ανακοίνωσε την επιστροφή του στη Silicon Valley.

Αυτό που διαπίστωσα τα τελευταία χρόνια ζώντας σε ένα τόσο απομονωμένο περιβάλλον ήταν οι τεράστιες επιπτώσεις στη ζωή μου, οι οποίες άρχισαν να επηρεάζουν την υγεία μου. Οι φίλοι μου, αυτό που θεωρώ σπίτι μου και η ζωή μου είναι πίσω στη Silicon Valley, η οποία είναι επίσης πολύ πιο κοντά στην οικογένειά μου. Βλέποντας πόσα άφησα πίσω τα τελευταία χρόνια, γίνεται ξεκάθαρο πως ήρθε η ώρα να γυρίσω.

Χαρακτήρισε τη θητεία του στο Πεκίνο ως “τη μεγαλύτερη και την πιο προκλητική περιπέτεια της ζωής του” και αισθάνεται πως αφήνει την Xiaomi “σε ένα καλό σημείο για την παγκόσμια επέκτασή της”. Είπε επίσης πως ο CEO της Xiaomi, Lei Jun “ήταν πολύ υποστηρικτικός για τη μετάβασή του και του ζήτησε να παραμείνει για πάντα ως σύμβουλος της Xiaomi”. Δεν ανέφερε κάτι σχετικά με τα σχέδιά του για το μέλλον, αναμένεται όμως να παραδώσει τη θέση του το Φεβρουάριο, μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά.