Η Samsung αποκαλύπτει την πηγή των εκρήξεων των Galaxy Note 7 

Τα επίσημα συμπεράσματα από την έρευνα των μπαταριών

Η Samsung αποκαλύπτει  την πηγή των εκρήξεων των Galaxy Note 7

Μετά από μήνες ερευνών με πάνω από 700 ερευνητές και 200.000 συσκευές κάτω από το μικροσκόπιο, η Samsung είναι σε θέση πλέον να αποκαλύψει επίσημα τους λόγους που εκρήγνυνται τα Galaxy Note 7. Το πρόβλημα από ότι φαίνεται λοιπόν ήταν η μπαταρία, η οποία – για κακή τύχη της Samsung – παρουσίασε διαφορετικά προβλήματα και από τους δύο προμηθευτές μπαταριών. Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα δεν αναφέρεται σε αυτούς με την ονομασία τους αλλά ως Battery A και Battery B.

Στη Battery A λοιπόν, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα αρνητικά ηλεκτρόδια ήταν λάθος τοποθετημένα στην καμπύλη της πάνω δεξιά πλευράς της μπαταρίας. Ουσιαστικά ο χώρος ήταν πολύ μικρός για να φιλοξενήσει εσωτερικά τη διάταξη των ηλεκτροδίων, κάτι που οδηγούσε σε βραχυκύκλωμα.

 Στην περίπτωση της Battery B, ελαττώματα στην κόλληση των εσωτερικών εξαρτημάτων των μπαταριών οδηγούσε τα θετικά ηλεκτρόδια να διεισδύουν στη μονωτική ταινία και να έρχονται σε επαφή με τα αρνητικά ηλεκτρόδια προκαλώντας επίσης βραχυκύκλωμα.

Χωρίς να το επιβεβαιώνει, η Samsung άφησε να εννοηθεί πως το δεύτερο πρόβλημα της μπαταρίας ίσως να έχει προκληθεί από τη βιασύνη για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση της αντικατάστασης των προβληματικών τηλεφώνων κατά την πρώτη φάση ανάκλησης των Galaxy Note 7, αφού σε μερικές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε καν η μονωτική ταινία.

Έτσι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της η Samsung λέει ουσιαστικά πως “πήραμε το μάθημά μας και τώρα προχωράμε μπροστά” εισάγοντας μια νέα διαδικασία ασφαλείας μπαταριών την οποία ονομάζει “8-Point Battery Safety Check”. Αυτό περιλαμβάνει tests υπερφόρτισης, διάτρησης, ακραίων θερμοκρασιών, οπτικούς ελέγχους, ακτίνες Χ, tests φόρτισης και αποφόρτισης, τεστ διαρροής υλικών, αποσυναρμολόγησης, ταχείας χρήσης και διατήρησης τάσης.

Η Samsung κλείνει λοιπόν ένα πολύ οδυνηρό κεφάλαιο για αυτήν, του οποίου οι επιπτώσεις ίσως να μην έχουν τελειώσει και όλοι αναμένουν να δουν αν αυτό το περιστατικό θα επηρεάσει τις πωλήσεις του Galaxy S8, ή η απολογία της Samsung είναι αρκετή για να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη των χρηστών. Ακολουθεί το επίσημο δελτίο Τύπου της Samsung.

"Αθήνα - 23 Ιανουαρίου 2017 – Μετά από αρκετούς μήνες εις βάθος ερευνών, η Samsung Electronics ανακοίνωσε σήμερα την αιτία των περιστατικών που αφορούσαν το Note7 και τα μέτρα πρόληψης για παρόμοια περιστατικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ της Κορέας. Ο DJ Κοh, Πρόεδρος του Mobile Communications Business, Samsung Electronics, μοιράστηκε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας και εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη και την ευγνωμοσύνη του προς τους πελάτες του Galaxy Note7, τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, τους συνεργάτες λιανικής πώλησης, τους διανομείς και τους επιχειρηματικούς εταίρους της εταιρείας για την υπομονή και τη συνεχή υποστήριξή τους.

Ο Koh συνοδευόταν από στελέχη των UL, Exponent και TUV Rheinland, σπουδαίων ανεξάρτητων βιομηχανικών ομίλων, που ολοκλήρωσαν τη δική τους έρευνα σε διάφορες πτυχές των περιστατικών, που συνέβησαν με το Galaxy Note7.   

Οι ομιλητές περιλάμβαναν τους:

  • Sajeev Jesudas, Πρόεδρος, Consumer Business Unit, UL
  • Kevin White, Ph.D, Principal Scientist, Exponent
  • Holger Kunz, Executive Vice President Products, TUV Rheinland AG

Οι ομιλητές συζήτησαν τα πορίσματα των ερευνών σε βάθος και παρουσίασαν τα νέα μέτρα, που έχει λάβει η Samsung για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Η έρευνα της Samsung εξέτασε κάθε πτυχή του Galaxy Note7, συμπεριλαμβανομένου του hardware και λογισμικού, και των σχετικών διαδικασιών, όπως η συναρμολόγηση, η ποιότητα δοκιμών αξιοπιστίας, και τα logistics. Μέσα από μια εγκατάσταση δοκιμών μεγάλης κλίμακας, όπου περίπου 700 ερευνητές και μηχανικοί της Samsung αναπαρήγαγαν τα περιστατικά, μέσω δοκιμών σε πάνω από 200.000 πλήρως συναρμολογημένες συσκευές και πάνω από 30.000 μπαταρίες, η Samsung κατέληξε τελικά στην αιτία των ζητημάτων. Η έρευνα της Samsung, καθώς και οι έρευνες που ολοκληρώθηκαν από τους τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς του κλάδου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μπαταρίες ήταν η αιτία σχετικά με τα περιστατικά του Note7.

Με βάση αυτά που η εταιρεία έμαθε από την έρευνα, η Samsung εφάρμοσε ένα ευρύ φάσμα εσωτερικών διαδικασιών ποιότητας και ασφάλειας για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων πρωτοκόλλων, όπως μέτρα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων και έλεγχο 8-Σημείων της ασφάλειας της μπαταρίας. Η Samsung δημιούργησε επίσης μια Συμβουλευτική Ομάδα Μπαταριών από εξωτερικούς συμβούλους, ακαδημαϊκούς και ερευνητές εμπειρογνώμονες για να διασφαλίσει ότι διατηρεί μια σαφή και αντικειμενική άποψη για την ασφάλεια της μπαταρίας και την καινοτομία. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Ομάδας Μπαταριών περιλαμβάνουν:

  • Την Clare Grey, Ph.D., Professor of Chemistry, University of Cambridge
  • Τον Gerbrand Ceder, Ph.D., Professor of Materials Science and Engineering, UC Berkeley
  • Τον Yi Cui, Ph.D., Professor of Materials Science and Engineering, Stanford University
  • Τον Toru Amazutsumi, Ph.D., CEO, Amaz Techno-consultant

«Τους τελευταίους μήνες, μαζί με ανεξάρτητους οργανισμούς εμπειρογνωμόνων του κλάδου, πραγματοποιήσαμε διεξοδική έρευνα για να βρούμε τα αίτια των περιστατικών που σημειώθηκαν με το Galaxy Νοte7» είπε ο Koh. «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε δεσμευτεί να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας μέσω της καινοτομίας που επαναπροσδιορίζει τι είναι δυνατόν στον τομέα της ασφάλειας, και ως πύλη για απεριόριστες δυνατότητες και απίστευτες νέες εμπειρίες».

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δείτε τη συνέντευξη τύπου, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: www.samsung.com/galaxy"

 

"Σήμερα, o DJ Κοh, Πρόεδρος του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει τα πορίσματα της έρευνας για το Galaxy Note7. Μαζί του παρέστησαν τρεις οργανισμοί τρίτων εμπειρογνωμόνων – η UL, Exponent, και TUV Rheinland – για να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανεξάρτητων ερευνών τους. Ακολουθεί μια επισκόπηση του τι παρουσιάστηκε.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Samsung έχει επενδύσει όλες τις προσπάθειές της και σημαντικούς πόρους για την εύρεση της αιτίας των περιστατικών σχετικών με το Galaxy Note7. Διερευνήσαμε κάθε πτυχή του Galaxy Note7, συμπεριλαμβανομένου του hardware και λογισμικού, και των σχετικών διαδικασιών, όπως η συναρμολόγηση, η ποιότητα δοκιμών αξιοπιστίας και τα logistics. Μέσα από μια εγκατάσταση δοκιμών μεγάλης κλίμακας, όπου περίπου 700 ερευνητές και μηχανικοί της Samsung αναπαρήγαγαν τα περιστατικά, μέσω δοκιμών σε πάνω από 200.000 πλήρως συναρμολογημένες συσκευές και πάνω από 30.000 μπαταρίες, η Samsung κατέληξε τελικά στην αιτία των ζητημάτων.

Εκτός από τη δική μας έρευνα για τα περιστατικά αυτά, προσλάβαμε επίσης ανεξάρτητους οργανισμούς εμπειρογνωμόνων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένης της UL, της Exponent και της TUV Rheinland, για να παρέχουν αντικειμενική και αμερόληπτη ανάλυση. Η έρευνα μας, καθώς και οι έρευνες που ολοκληρώθηκαν από τους τρεις ανεξάρτητους οργανισμούς του κλάδου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μπαταρίες ήταν η αιτία σχετικά με τα περιστατικά του Note7. Παρόλα αυτά, εμείς θέσαμε τον στόχο για τις προδιαγραφές της μπαταρίας του καινοτόμου Note7 και εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την αποτυχία μας να εντοπίσουμε και να ελέγξουμε τα θέματα που προέκυπταν από τον σχεδιασμό της μπαταρίας και από τη διαδικασία κατασκευής πριν από την κυκλοφορία του Note7.

Έχουμε λάβει πολλά διορθωτικά μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της υλοποίησης ενός πρωτοκόλλου πολύ-επίπεδων μέτρων ασφαλείας στο στάδιο του σχεδιασμού του προϊόντος, καθώς και ενός ελέγχου 8 σημείων για την ασφάλεια της μπαταρίας.

Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε μπροστά, ανανεώνοντας τη δέσμευσή μας σχετικά με την ασφάλεια. Τα διδάγματα των τελευταίων μηνών αντικατοπτρίζονται πλέον σε βάθος στις διαδικασίες μας και στην κουλτούρα μας.

Περισσότερο από ποτέ, δεσμευόμαστε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας μέσα από την καινοτομία που προσδιορίζει ό,τι είναι εφικτό στην ασφάλεια και που λειτουργεί ως ένας δίαυλος για απεριόριστες δυνατότητες και απίστευτες, νέες εμπειρίες."

Gallery

7 comment(s)