Η Κίνα απαγορεύει το Pokemon GO και άλλα AR παιχνίδια

Για λόγους εθνικής ασφάλειας
18 Ιανουαρίου 2017 08:14
Η Κίνα απαγορεύει το Pokemon GO και άλλα AR παιχνίδια

Το “ένοχο” παρελθόν της Κίνας με τα βιντεοπαιχνίδια επανέρχεται για να απαγορεύσει όλα τα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του Pokemon GO. Η Γενική Διοίκηση Τύπου, Ραδιοφώνου, Ταινιών και Τηλεόρασης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Κρίνοντας από τα καταναλωτικά μοντέλα και μερικές περιπτώσεις στο εξωτερικό, υπάρχουν σοβαρά κοινωνικά ρίσκα που συνδέονται με τη λειτουργία αυτού του παιχνιδιού. Αυτά περιλαμβάνουν παραβιάσεις ασφαλείας σχετικές με γεωγραφικές πληροφορίες, ασφάλεια μεταφορών και απειλές για την ασφάλεια των καταναλωτών. Ενόψει αυτών των απειλών εθνικής ασφάλειας, καθώς και με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των ανθρώπων και των περιουσιών τους, η διοίκηση δε θα εγκρίνει αυτό το είδος παιχνιδιού προς το παρόν.

Το Google Maps, στο οποίο είναι βασισμένο το Pokemon GO, ήδη είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα, οπότε οποιαδήποτε απόπειρα να παίξει κάποιος Pokemon GO θα καταλήξει σε ένα κενό χάρτη. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται τώρα, αφού εγχώριοι developers ξεκίνησαν να αναπτύσσουν παρόμοια AR παιχνίδια στοχευμένα στην κινεζική αγορά. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται πως πίσω από αυτή την απόφαση κρύβεται ο φόβος της κινεζικής κυβέρνησης για συγκεντρώσεις πολλών ανθρώπων σε ένα σημείο, που μπορεί να οδηγήσει σε διαδηλώσεις.