Πόσο θα κοστίζει το Supercharging της Tesla;

Δωρεάν φόρτιση τέλος
13 Ιανουαρίου 2017 07:21
Πόσο θα κοστίζει το Supercharging της Tesla;

Μέχρι τώρα οι ιδιοκτήτες Tesla αυτοκινήτων είχαν απεριόριστη δωρεάν φόρτιση του αυτοκινήτου τους σε κάθε Supercharger της εταιρίας. Η προσφορά αυτή σταματά και όσοι αγοράσουν νέο Tesla από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, θα χρεώνονται για τη φόρτιση. Οι παλιοί ιδιοκτήτες θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τη δωρεάν φόρτιση της Tesla για όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν αυτό μεταπωληθεί αργότερα. Η Tesla θα προσφέρει δωρεάν 400kWh το χρόνο, αλλά πέρα από αυτό θα υπάρχουν χρεώσεις. Σύμφωνα με την εταιρία, 400KWh είναι αρκετά για 1600 χιλιόμετρα.

Οι τιμές θα διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Άλλες τοποθεσίες θα χρεώνουν ανά kWh ενώ άλλες ανά λεπτό φόρτισης. Στο website της  η εταιρία δίνει μερικά παραδείγματα. Στην Καλιφόρνια η φόρτιση ανά kWh θα κοστίζει $0.20 ενώ στη Νέα Υόρκη $0.19. Η Tesla ισχυρίζεται πως δε θα βγάλει κέρδος από αυτή την κίνηση, αλλά τα έσοδα θα διατεθούν ξανά για τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου Superchargers.

Για να δώσουμε ένα παράδειγμα οικονομίας του Supercharging, οι πελάτες μας θα πληρώνουν περίπου $15 για ένα ταξίδι από το San Francisco στο Los Angeles, περίπου $120 από το Los Angeles στη Νέα Υόρκη, περίπου €60 από το Παρίσι στη Ρώμη και περίπου 400 Γιεν από το Πεκίνο στη Σαγκάη.