HTC U Ultra και HTC U Play

Αλλαγή φιλοσοφίας για την HTC
12 Ιανουαρίου 2017 09:15
HTC U Ultra και HTC U Play

Μόλις πριν λίγο η HTC αποκάλυψε στην Taiwan τη νέα της σειρά τηλεφώνων U, η οποία αποτελείται από το HTC U Ultra και του HTC U Play. Και στα δύο τηλέφωνα η HTC αλλάζει σχεδιαστική νοοτροπία, ενσωματώνοντας γυαλί στο πίσω μέρος και μεταλλικό πλαίσιο. Το audio jack λάμπει δια της απουσίας του ενώ διαθέσιμη είναι μια θύρα USB-C. Το παρών δίνει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι μαύρο, λευκό, μπλε και ροζ.

Το HTC U Ultra είναι το high-end μοντέλο και έρχεται με οθόνη LCD 5.7 ιντσών QHD που προστατεύεται από Gorilla Glass 5, ενώ διαθέτει και δευτερεύουσα οθόνη 2 ιντσών στο πάνω μέρος, σε εμφάνιση και λειτουργικότητα που θυμίζει έντονα LG V20. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Snapdragon 821, 4GB RAM, 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3.000mAh που υποστηρίζει fast charging. Η UltraPixel κάμερα των 12MP  είναι ίδια με το HTC 10, διαθέτει f/1.8, pixels των 1.55micron και OIS. Η εμπρόσθια κάμερα είναι στα 16MP και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού συνδυάζει 4 pixels με το UltraPixel mode, μειώνοντας την ανάλυση της εικόνας αλλά ταυτόχρονα μειώνοντας και τον ψηφιακό θόρυβο. Στον ήχο έχουμε υποστήριξη Hi-Res audio, BoomSound Hi-Fi και 4 μικρόφωνα που κάνουν δυνατή την καταγραφή 3D ήχου και βελτιώνουν την ανίχνευση φωνής. Θα κυκλοφορήσει με Android Nougat.

Το HTC U Play έρχεται ως mid-range με οθόνη Full HD στις 5.2 ίντσες, με τον Helio P10 της MediaTek, 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Εδώ δε βρίσκουμε τη δευτερεύουσα οθόνη του Ultra, ενώ οι κάμερες εμπρός και πίσω είναι στα 16MP. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 2.500mAh.

Και τα δύο τηλέφωνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν πρώτα στην Taiwan και το Φεβρουάριο στον υπόλοιπο κόσμο. Το U Ultra θα κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές, ενώ το U Play θα το δούμε μόνο σε συγκεκριμένες. Λεπτομέρειες διαθεσιμότητας δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η τιμή του HTC U Ultra διαμορφώνεται στα $749. Τιμή για το U Play δεν έγινε γνωστή.