Η Apple είναι η πιο "πράσινη" εταιρία στον κόσμο

Σύμφωνα με την Greenpeace
11 Ιανουαρίου 2017 06:57
Η Apple είναι η πιο

Η Greenpeace έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια Click Clean αναφορά της για το 2016 και τα αποτελέσματα δε διαφέρουν πολύ από την περασμένη χρονιά. Η Apple παραμένει στην πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως η πιο “πράσινη” εταιρία στον κόσμο με το εντυπωσιακό ποσοστό του 83% στο Clean Energy Index της Greenpeace. Την τριάδα συμπληρώνουν το Facebook με 67% και η Google με 56%.

Και οι τρεις αυτές εταιρίες έχουν δεσμευτεί πως θα επιτύχουν το 100% της ενέργειας που καταναλώνουν να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το νέο Apple Campus 2 ή αλλιώς το διαστημόπλοιο της Apple, θα λειτουργεί 100% με ανανεώσιμες πηγές όταν ολοκληρωθεί. Η Google αναμένεται να τροφοδοτεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές τα γραφεία της και τα data centers φέτος.

Εταιρίες όπως η Amazon (17%), Microsoft (32%) και Oracle (8%) έχουν πολύ δουλειά ακόμα, ενώ στις τελευταίες θέσεις της λίστας εντοπίζουμε εταιρίες που βρίσκονται σε αγορές όπου τα ορυκτά καύσιμα είναι η κύρια πηγή ενέργειας, όπως οι Baidu, Alibaba, Tencent και άλλες.