Το Facebook θα προβάλλει διαφημίσεις στη μέση των videos

Νέα πηγή εσόδων για τους δημιουργούς περιεχομένου
10 Ιανουαρίου 2017 09:30
Το Facebook θα προβάλλει διαφημίσεις στη μέση των videos

Το Facebook προσπαθεί να χτίσει τη δική του video αυτοκρατορία και προωθεί ιδιαίτερα το video περιεχόμενο τα τελευταία χρόνια. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν videos στο μεγαλύτερο social media του πλανήτη και τα πιθανά έσοδα δεν περνούν απαρατήρητα. Έτσι, σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, το Facebook αναμένεται να ξεκινήσει ένα νέο “mid-roll” είδος διαφημίσεων.

Αυτό σημαίνει για τους χρήστες πως θα αρχίσουν να βλέπουν διαφημίσεις στη μέση ενός video, το οποίο έχουν παρακολουθήσει τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα. Το Facebook θα πουλά τις διαφημίσεις και θα μοιράζεται τα κέρδη με τους δημιουργούς περιεχομένου, δίνοντάς τους το 55%, το ίδιο ποσοστό που δίνει και το YouTube.

Έτσι το Facebook θα αρχίσει να έχει έσοδα από τα videos, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει το κίνητρο στους δημιουργούς να συνεισφέρουν με περισσότερο video περιεχόμενο, αφού θα μπορούν να έχουν και αυτοί έσοδα από το mid-roll. Να σημειώσουμε πως οι χρήστες παρακολουθούν πάνω από 100 εκατομμύρια ώρες video στο Facebook καθημερινά. Το Facebook δεν έχει σχολιάσει ακόμα την είδηση, είχε κάνει όμως αναφορά για “mid-roll” clips το Σεπτέμβριο του 2016.

Tags: