Το Nokia 6 είναι το πρώτο Android τηλέφωνο της HMD Global

Διάθεση αποκλειστικά στην Κίνα
08 Ιανουαρίου 2017 09:13
Το Nokia 6 είναι το πρώτο Android τηλέφωνο της HMD Global

Το πρώτο Android τηλέφωνο της Nokia είναι εδώ και είναι το Nokia 6. Η Φινλανδική εταιρία μπαίνει ξανά στο παιχνίδι χάρη στην επίσης Φινλανδική HMD Global. Η HMD διέθεσε ήδη στην αγορά feature-phones το 2016 με το όνομα της Nokia και τώρα ήρθε η ώρα για τα smartphones. Βέβαια το δυσάρεστο είναι πως το Nokia 6 απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας, η οποία είναι πολύ σημαντική για την HMD.

Η απόφαση της HMD να διαθέσει το πρώτο της Android τηλέφωνο στην Κίνα είναι μια αντανάκλαση της επιθυμίας μας να ικανοποιήσουμε τις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών σε διαφορετικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Με πάνω από 552 εκατομμύρια χρήστες smartphone στην Κίνα το 2016, ένα νούμερο που προβλέπεται πως θα αυξηθεί πάνω από 593 εκατομμύρια το 2017, είναι μία σημαντική στρατηγικά αγορά, όπου το premium design και η ποιότητα εκτιμάται από τους καταναλωτές.

Το Nokia 6 διαθέτει οθόνη 5.5 ιντσών HD ανάλυσης, Snapdragon 430, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου, 16MP κεντρική κάμερα και 8MP εμπρόσθια. Ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας δεν ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσει τις πωλήσεις όμως στην αρχή αυτού του έτους έναντι 1.699 Γουάν (€233).

Περισσότερες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο δημιουργήθηκε ένα teaser page στο site της Nokia μαζί με ένα video το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Tags: