Corsair Κ95 RGB PLATINUM και SCIMITAR PRO RGB

Το νέο μηχανικό πληκτρολόγιο και ποντίκι της εταιρίας
07 Ιανουαρίου 2017 08:45
Corsair Κ95 RGB PLATINUM και SCIMITAR PRO RGB

Στα πλαίσια της CES 2017, η Corsair παρουσίασε τα νέα της περιφερειακά, τα οποία ακούν στις ονομασίες Κ95 RGB PLATINUM και SCIMITAR PRO RGB και πρόκειται για ένα gaming μηχανικό πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, αντίστοιχα.

Ξεκινώντας, το Κ95 RGB PLATINUM αποτελεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του παλιότερου K95 RGB. Εξωτερικά η γνωστή εταιρία χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά premium υλικά για την κατασκευή του, αφού διαθέτει κυρίως σώμα από βουρτσισμένο αλουμίνιο. Παράλληλα φέρει αποσπώμενο wrist rest, φωτιζόμενα RGB LED πλήκτρα, ενώ η Corsair πρόσθεσε έξι πλήρως προγραμματιζόμενα macro keys στην δεξιά πλευρά του keyboard, καθώς και RGB LED ρίγα, LightEdge όπως την αποκαλεί η ίδια που καλύπτει από άκρη σε άκρη την επάνω μεριά του πληκτρολογίου. Στο εσωτερικό του υπάρχουν μηχανικοί διακόπτες της Γερμανικής Cherry και συγκεκριμένα οι ΜΧ Brown ή ΜΧ Silver, ενώ η εταιρία το εξόπλισε και με 8mb μνήμη για αποθήκευση διαφόρων προφίλ. Το νέο Κ95 RGB PLATINUM θα γίνει διαθέσιμο από τις 22 Ιανουαρίου με κόστος $199.  

Περνώντας στο SCIMITAR PRO RGB, πρόκειται για ένα ποντίκι που διαθέτει μικρές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχο του. Εξωτερικά, το κίτρινο πλαίσιο που καλύπτει τα macro keys αντικαταστάθηκε με πλαίσιο μαύρου χρώματος. Εσωτερικά το αναβαθμισμένο μοντέλο χρησιμοποιεί τον PixArt οπτικό αισθητήρα, ο οποίος αγγίζει έως και τα 16.000 DPI. Ακόμη, η εταιρία έχει εξοπλίσει το SCIMITAR PRO RGB με τρία προ εγκατεστημένα προφίλ, ενώ όπως δήλωσε η ίδια το νέο mouse είναι πλήρως συμβατό με το νέο Κ95 RGB PLATINUM και όταν συνεργαστούν μπορούν να μοιραστούν διάφορα χρωματικά εφέ και macro λειτουργίες. Για αυτούς που επιθυμούν το νέο ποντίκι της Corsair μπορούν να το αποκτήσουν σήμερα με τιμή στα $80.

Tags: