Επίσημα ο Snapdragon 835 από την Qualcomm

Το chipset των ναυαρχίδων του 2017
04 Ιανουαρίου 2017 07:23
Επίσημα ο Snapdragon 835 από την Qualcomm

Η Qualcomm παρουσίασε και επίσημα το νέο Snapdragon 835, επιβεβαιώνοντας τις προηγούμενες φήμες για τις δυνατότητες του νέου high-end επεξεργαστή. Ο Snapdragon 835 είναι πλέον 35% μικρότερος σε μέγεθος από τον Snapdragon 820 και η Qualcomm επικεντρώθηκε σε 5 βασικά χαρακτηριστικά του, τη διάρκεια της μπαταρίας, το VR/AR, την κάμερα, τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια.

Όσον αφορά την μπαταρία, το νέο chip σχεδιάστηκε για να αντέχει τις αυξημένες απαιτήσεις του VR και του AR, αλλά και του gaming και του 4K streaming. Υπόσχεται 2.5 ώρες επιπλέον χρήσης, αφού μειώνεται η κατανάλωση κατά 25%. Ενσωματώνει επίσης Quick Charge 4 το οποίο υπόσχεται πέντε ώρες χρήσης με 5 λεπτά φόρτισης.

Στο VR το latency έχει πέσει στα 15 milliseconds, ενώ προστέθηκε υποστήριξη για ανίχνευση κίνησης ματιού και χεριού για μειωμένη αίσθηση ναυτίας. Υποστηρίζει ακόμα και Google Daydream.

Στην κάμερα βελτιώθηκαν το zoom, το stabilization, το autofocus, ενώ περιμένουμε καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με μειωμένο θόρυβο.

Στην ασφάλεια θα δούμε υποστήριξη βιομετρικών δεδομένων, όπως αναγνώριση προσώπου και οφθαλμού σε συνδυασμού με αναγνώριση φωνής και δακτυλικό αποτύπωμα. Υπόσχεται βελτιωμένη ασφάλεια και σε πληρωμές μέσω mobile, καθώς και σε mobile banking.

Ο Snapdragon 835 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε συσκευές μέσα στο πρώτο μισό του χρόνου.