Το 61% των ανθρώπων ελέγχουν το κινητό τους αμέσως μόλις ξυπνήσουν

Έρευνα αποκαλύπτει την εξάρτησή μας από τα smartphones
30 Δεκεμβρίου 2016 09:19
Το 61% των ανθρώπων ελέγχουν το κινητό τους αμέσως μόλις ξυπνήσουν

Εσείς τι κάνετε όταν ξυπνάτε; Μένετε μερικά λεπτά στο κρεββάτι σκεπτόμενοι; Πηγαίνετε απευθείας το μπάνιο; Ή μήπως παίρνετε το κινητό σας στα χέρια για να δείτε τις ειδοποιήσεις σας; Αυτό θεωρείται και το νέο... "νορμάλ" στις μέρες μας, αφού έρευνα της Deloitte Global Mobile Survey αποκαλύπτει πως το 61% των ανθρώπων ελέγχουν το τηλέφωνό τους μέσα στο πρώτο 5λεπτο από την αφύπνισή τους. Το ποσοστό ανεβαίνει στο 88% για τα πρώτα 30 λεπτά και στο 96% για την πρώτη ώρα. Το δείγμα της έρευνας περιλάμβανε 53.000 ανθρώπους.

Αυτή η έρευνα αποκαλύπτει πως η χρήση smartphone έχει αυξηθεί σημαντικά. Αποδεδειγμένα πλέον, διαταράσσει πολλές από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Τα νούμερα αυτά λένε πολλά για τον τρόπο με τον οποίο τα κινητά τηλέφωνα έχουν εισβάλει στον προσωπικό χώρο και στις ζωές των καταναλωτών.

Η έρευνα επίσης αποκαλύπτει πως το 74% των ανθρώπων ασχολούνται με το τηλέφωνό τους 15 λεπτά πριν να πέσουν για ύπνο. Επίσης αποκαλύπτει πως τα social media και οι messaging εφαρμογές είναι οι δύο κατηγορίες που κοιτούν πρώτα οι άνθρωποι με το που ξυπνούν.