Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στα videos του Facebook

Παρόμοιο με το Concept ID του YouTube
30 Δεκεμβρίου 2016 07:56
Προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στα videos του Facebook

Σύμφωνα με τους Financial Times, η μουσική βιομηχανία απαιτεί από το Facebook να προστατεύσει τα πνευματικά δικαιώματά της και έτσι το μεγαλύτερο social media του πλανήτη αναπτύσσει ένα εργαλείο με το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει και να αφαιρεί αυτόματα videos χρηστών τα οποία διαθέτουν copyrighted περιεχόμενο.

Το Facebook φαίνεται πως αναπτύσσει ένα σύστημα αναγνώρισης copyright παρόμοιο με το Content ID του YouTube. Μόλις το σύστημα είναι έτοιμο, το Facebook θα συνεργαστεί με τις δισκογραφικές εταιρίες για μια συμφωνία αδειών για όλη τη μουσική που υπάρχει σε αυτό. Οι συνομιλίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν αναμένεται κάποια συμφωνία πριν την Άνοιξη.

Πέρυσι το YouTube πλήρωσε $1 δισεκατομμύριο στη μουσική βιομηχανία από τα έσοδα διαφημίσεων, ωστόσο οι δισκογραφικές ισχυρίζονται πως  οι καλλιτέχνες και οι κάτοχοι των δικαιωμάτων δεν αποζημιώθηκαν στο βαθμό που έπρεπε. Τώρα, η μουσική βιομηχανία θέλει και ένα κομμάτι από την πίτα του Facebook, με την αφορμή πως, σύμφωνα πάντα με το National Music Publisher’s Association, αναγνωρίστηκαν σχεδόν 900 videos που περιείχαν 33 από τα κορυφαία τραγούδια των charts το φθινόπωρο, με 600 εκατομμύρια συνολικά views για αυτά τα clips.