Ο Tim Cook δίνει εξηγήσεις για τη συνάντησή του με τον Trump

Δεδομένης της σχέσης των δύο αντρών
26 Δεκεμβρίου 2016 09:53
Ο Tim Cook δίνει εξηγήσεις για τη συνάντησή του με τον Trump

Ο Tim Cook ήταν ένας από τους επικεφαλής των τεχνολογικών κολοσσών που παρευρέθηκαν στην περίφημη συνάντηση με τον Donald Trump. Η όψη του κατά τη συνάντηση δεν ήταν και η πιο χαρούμενη, κατανοητό αν αναλογιστεί κανείς τις σχέσεις των δύο αντρών. Ο Cook ήταν πολέμιος της υποψηφιότητας Trump και μάλιστα έκανε έρανο για να στηρίξει την Hillary Clinton τον Αύγουστο, ενώ ο Trump έχει εκφραστεί επιθετικά απέναντι στην Apple. Έτσι ο Tim Cook έκρινε σκόπιμο να δώσει εξηγήσεις στους υπαλλήλους του για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει σε αυτή τη συνάντηση.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων και ο μόνος τρόπος να τα χειριστείς είναι να τα αντιμετωπίσεις. Προσωπικά, ποτέ δε βρήκα το να κάτσεις στον πάγκο μια πετυχημένη τακτική. Αυτά τα θέματα τα επηρεάζεις με το να είσαι στην αρένα. Έτσι, είτε μιλάμε για αυτή τη χώρα, είτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Κίνα ή τη Νότιο Αμερική, τα αντιμετωπίζουμε. Και τα αντιμετωπίζουμε όταν συμφωνούμε και τα αντιμετωπίζουμε όταν διαφωνούμε. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό αυτό, επειδή δεν αλλάζεις τα πράγματα απλά φωνάζοντας. Τα αλλάζεις δείχνοντας σε όλους πως ο δικός σου τρόπος είναι ο καλύτερος. Πρόκειται για ένα debate ιδεών κατά κάποιο τρόπο.

Ο Cook επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της πράσινης ανάπτυξης αλλά και στις σχέσεις της εταιρίας με κυβερνήσεις.

Οι κυβερνήσεις επηρεάζουν την ικανότητά μας να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Μπορούν να το επηρεάσουν θετικά και όχι τόσο θετικά. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να επικεντρωνόμαστε στις πολιτικές. Μερικά από τα πιο σημαντικά τμήματα ενδιαφέροντος είναι η ιδιωτικότητα, η ασφάλεια και η εκπαίδευση. Αφορούν την αντιπροσώπευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους, καθώς και την επέκταση του ορισμού “ανθρώπινα δικαιώματα”. Αφορούν το περιβάλλον και την πραγματική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, κάτι που εμείς αντιμετωπίζουμε έχοντας τις επιχειρήσεις μας να χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμη ενέργεια.