Τέλος εποχής για τη Cyanogen

Καταργούνται όλες οι υπηρεσίες της
24 Δεκεμβρίου 2016 08:28
Τέλος εποχής για τη Cyanogen

Μετά από τις μεγαλεπήβολες δηλώσεις για ένα Android ανεξάρτητο από την Google, έρχεται η πραγματικότητα να προσγειώσει ανώμαλα την Cyanogen. Με ανακοίνωσή της χτες στο επίσημο Cyanogen Inc. website, γνωστοποιεί πως οι υπηρεσίες της καταργούνται μια για πάντα, το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ως μέρος της συνεχιζόμενης σταθεροποίησης της Cyanogen, όλες οι υπηρεσίες και τα nightly builds που υποστηρίζονται από τη Cyanogen, θα καταργηθούν το αργότερο μέχρι τις 31/12/16. Το open source project και ο ανοιχτός κώδικας θα παραμείνουν διαθέσιμα για όποιον θέλει να δημιουργήσει CyanogenMod ο ίδιος.

Τι σημαίνει αυτό για τους Cyanogen χρήστες; Ουσιαστικά σημαίνει πως στο μέλλον, οτιδήποτε σχετικό με Cyanogen, όπως τα mods, θα εξαρτώνται 100% από την κοινότητα, τόσο για τη διανομή όσο και για τις αναβαθμίσεις τους σύμφωνα με τις τελευταίες εκδόσεις Android. Σημαίνει επίσης πως δε θα υπάρχει υποστήριξη από πλευράς Cyanogen. Το CyanogenMod θα συνεχίσει να υπάρχει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, καθώς η κοινότητα πίσω από αυτό είναι αρκετά παθιασμένη και δραστήρια. Όσο για τα μεγάλα σχέδια της Cyanogen, αυτά μάλλον έγιναν στάχτες.

Tags: