Η Cyanogen ανακοινώνει το Modular OS

Για ένα πραγματικά ανοιχτό και χωρίς περιορισμούς Android
11 Οκτωβρίου 2016 06:37
Η Cyanogen ανακοινώνει το Modular OS

Μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο Android επιχειρεί η Cyanogen, με τον CEO, Lior Tal να ανακοινώνει το Modular OS ως το μέλλον της εταιρίας.

Συντασσόμενοι με τον κοινό μας στόχο να δημιουργήσουμε μία πραγματικά ανοιχτή, συνεργάσιμη και χωρίς περιορισμούς Android πλατφόρμα, ανακοινώνουμε σήμερα το νέο Cyanogen Modular OS program. Είναι σχεδιασμένο να επιτύχει τον αρχικό στόχο ενός ανοιχτού και έξυπνου Android χωρίς να απαιτείται ολόκληρο το Cyanogen OS και οι επιμέρους περιορισμοί από τις απαιτήσεις της συσκευής.

Η Cyanogen με αυτό τον τρόπο, εγκαταλείπει τα όνειρά της να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη mobile πλατφόρμα και αντί αυτού προσεγγίζει την παραμετροποίηση του λογισμικού. Το Cyanogen Modular OS πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να δημιουργήσουν “έξυπνα, παραμετροποιήσιμα Android τηλέφωνα χρησιμοποιώντας διαφορετικά κομμάτια του Cyanogen OS μέσω δυναμικών modules και MODs, με τη ROM της επιλογής τους, είτε το stock Android είτε τη δική τους εκδοχή”.

Το Android έχει κατακερματιστεί βαριά, προκαλώντας σοβαρές αδυναμίες ασφαλείας και προσφέροντας λίγα ή κανένα κίνητρο στους κατασκευαστές να παραδώσουν αναβαθμίσεις λογισμικού και/ή αναβαθμίσεις ασφαλείας. Η αυξανόμενη ζήτηση για φτηνές συσκευές σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό στα χαρακτηριστικά έχουν κάνει τους κατασκευαστές να επικεντρώνονται στην κλίμακα και στην παραγωγικότητα, θυσιάζοντας το software και τις υπηρεσίες.