Παραβιάστηκαν ένα δισεκατομμύριο Yahoo λογαριασμοί

Η εταιρία μιλά για την τεράστια επίθεση που δέχθηκε το 2013
16 Δεκεμβρίου 2016 19:57
Παραβιάστηκαν ένα δισεκατομμύριο Yahoo λογαριασμοί

Όπως αποκάλυψε επίσημα η νέα ομάδα ασφαλείας της Yahoo, πριν την μεγάλη επίθεση που είχε δεχθεί η εταιρία το 2014, αποκαλύπτοντας τα στοιχεία περισσότερων από 500 εκατομμυρίων χρηστών της, οι servers της βρέθηκαν εκτεθειμένοι και το 2013. Συγκεκριμένα, η Yahoo ήταν ο αποδέκτης μια τεράστιας επίθεσης από hackers που κατάφεραν να συλλέξουν τα στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της. Τα ονόματα, οι e-mail διευθύνσεις, τα τηλέφωνα, οι ημερομηνίες γέννησης, οι κωδικοί και σε μερικές περιπτώσεις και οι ερωτήσεις ασφαλείας των χρηστών βρέθηκαν στα χέρια των hackers. Η εταιρία ακόμη δεν έχει εντοπίσει τον υπεύθυνο της επίθεσης.

Μάλιστα η γερμανική αρχή ψηφιακής ασφάλειας (BSI) προτρέπει τους χρήστες να αλλάξουν πάροχο email, ενώ τόνισε πως η MD5 hash λειτουργία για την κρυπτογράφηση κωδικών έχει ξεπεραστεί και "πρέπει να θεωρείται μη ασφαλής".

Αναλογιζόμενοι τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις απώλειας δεδομένων, οι χρήστες πρέπει να αποφασίσουν πιο προσεκτικά ποιες υπηρεσίες θέλουν να χρησιμοποιούν στο μέλλον και η ασφάλεια πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την απόφαση.

 

Ανεξαρτήτως αν έχετε παρατηρήσει ανεπιθύμητη δραστηριότητα στο Yahoo λογαριασμό σας ή όχι, καλό θα ήταν να ανανεώσετε τον κωδικό σας και να ακολουθήσετε τα βήματα που προτείνει η ίδια εταιρία στην επίσημη δημοσίευση της σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε.

Tags: