Η συνάντηση του Trump με τους τεχνολογικούς κολοσσούς

“Καλέστε με απευθείας αν χρειαστείτε κάτι”
15 Δεκεμβρίου 2016 08:29
Η συνάντηση του Trump με τους τεχνολογικούς κολοσσούς

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump κάθισε σε ένα τραπέζι στη Νέα Υόρκη με όλους τους ηγέτες της τεχνολογικής βιομηχανίας, δίνοντάς τους συγχαρητήρια για τη δουλειά τους και προτρέποντάς τους να τον καλέσουν απευθείας αν χρειαστούν τη βοήθειά του.

Ότι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε, θα είμαστε εκεί για εσάς. Θα καλέσετε τους ανθρώπους μου, θα καλέσετε εμένα. Δεν έχει σημασία. Δεν έχουμε επίσημη ιεραρχία εδώ.

Ο Trump συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρό του, Mike Pence, συνάντησε τους CEO της Apple, Tim Cook, CEO της Alphabet, Larry Page, CEO της Tesla και SpaceX, Elon Musk, CEO της Amazon, Jeff Bezos, COO του Facebook, Sheryl Sandberg, CEO της Microsoft, Satya Nadella, CEO της IBM, Ginni Rometti, Eric Schmidt επίσης από την Alphabet, co-CEO της Oracle, Safra Catz, CEO της Intel, Brian Krzanich, CEO της Cisco, Chuck Robbins και άλλους.

Από το τραπέζι απουσίαζε το Twitter, το οποίο σύμφωνα με το Politico δεν πήρε πρόσκληση εξαιτίας της άρνησής του να αποδεχτεί δύο sponsored emoji κατά τη διάρκεια των εκλογών. Η ομάδα του Trump διέψευσε το λόγο και δήλωσε πως το Twitter δε συμπεριλήφθηκε στη συνάντηση, απλά "επειδή δεν είναι αρκετά μεγάλο".

Στη συνάντηση ο Trump δήλωσε πως θα επιτρέψει την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μεταξύ χωρών.

Θα κάνουμε δίκαιες εμπορικές συμφωνίες. Θα κάνουμε ακόμα ευκολότερη για εσάς τη διακίνηση προϊόντων μεταξύ χωρών. Υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, πολλά προβλήματα που νομίζω βλέπετε. Αν έχετε ιδέες πάνω σε αυτό θα ήταν υπέροχο.