Οι νέοι επεξεργαστές της AMD είναι εδώ με όνομα RYZEN

Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες επίσημες λεπτομέρειες
13 Δεκεμβρίου 2016 22:00
Οι νέοι επεξεργαστές της AMD είναι εδώ με όνομα RYZEN

Εδώ και πολύ καιρό ακούμε για τους νέους επεξεργαστές της AMD που θα φέρουν στο προσκήνιο την Zen αρχιτεκτονική. Πλέον, η εταιρία αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες για τους νέους της επεξεργαστές στο New Horizon event της.

Ξεκινώντας, μάθαμε το επίσημο όνομα των προϊόντων που θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών, το οποίο είναι ‘RYZEN’. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την κωδική ονομασία τους που ήταν απλά Zen. Παράλληλα, αποκαλύφθηκαν και τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου RYZEN επεξεργαστή. Έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο 8 πυρήνων και 16 Threads που θα καταφθάσει στη νέα AM4 πλατφόρμα. Η συχνότητα του θα ξεκινά από τα 3.4GHz, συνδυαστικά η L2 και L3 cache μνήμη του θα φτάνουν τα 20MB. Συγχρόνως, θα ενσωματώνει την AMD SenseMI τεχνολογία που βελτιώνει την κατανάλωση ενέργειας και την απόδοση, επιτρέποντας αυτόματα μεγαλύτερες συχνότητες ανάλογα με την διαθέσιμη ψύξη και χωρίς να έχει κάποιο προκαθορισμένο όριο. Περισσότερα για την SenseMI τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά της AM4 πλατφόρμας μπορείτε να μάθετε μέσα από τις διαφάνειες που ακολουθούν.

AMD RYZEN CPUs - Unboxholics.com

Η CEO της AMD, Lisa Su, βρέθηκε στην σκηνή και μάλιστα μοιράστηκε μαζί μας και μερικά πρώτα benchmarks. Τα προγράμματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τα Blender και Handbrake και ο επεξεργαστής της AMD ήταν γρηγορότερος από τον Intel i7 6900K στις δοκιμές της παρουσίασης. Ο RYZEN δοκιμάστηκε ζωντανά και στο Battlefield 1 προσφέροντας και εκεί αντίστοιχη απόδοση με τον i7 6900K που ήταν ξανά ο ανταγωνιστής του.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας των RYZEN δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά η εταιρία δηλώνει σχεδόν σίγουρη πως θα καταφέρει το ντεμπούτο τους να πραγματοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Η τιμή τους παραμένει για την ώρα άγνωστη.

Tags: