Ο λογαριασμός του Instagram που προκαλεί την πολιτική του Facebook

Κοντινά σε ρώγες από το @genderless_nipples
06 Δεκεμβρίου 2016 11:31
Ο λογαριασμός του Instagram που προκαλεί την πολιτική του Facebook

Ένας νέος Instagram λογαριασμός θέτει υπό αμφισβήτηση την πολιτική έναντι της γύμνιας που ασκείται από τα social media, αποκαλύπτοντας πως λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Το κίνημα #freethenipple δεν είναι καινούριο στο internet, καθώς προσπαθεί εδώ και καιρό να εξισώσει τις φωτογραφίες με γυμνά στήθη αντρών και γυναικών. Η περιγραφή του λογαριασμού @genderless_nipples έχει ως εξής:

Οι άντρες επιτρέπεται να δείχνουν τη ρώγα τους και οι γυναίκες αποκλείονται. Υποστηρίξτε ΟΛΑ τα φύλα. Ας αλλάξουμε αυτή την πολιτική.

Όλες οι φωτογραφίες του λογαριασμού είναι κοντινά από ρώγες, από τις οποίες δεν μπορεί να διακρίνει κάποιος αν ανήκουν σε άντρα ή γυναίκα. Προσπάθειες αποστιγματισμού του γυναικείου στήθους υπήρξαν αρκετές, όπως για παράδειγμα μια καμπάνια του 2015 που ενθάρρυνε τις  γυναίκες να ανεβάσουν φωτογραφίες του στήθους τους στις οποίες έχουν προσθέσει με Photoshop αντρικές ρώγες. Instagram και Facebook έχουν βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής για την έντονη λογοκρισία, πολλές φορές στα όρια του παραλογισμού με έργα τέχνης, ιστορικές εικόνες και ιατρικού περιεχομένου φωτογραφίες. Μέχρι τώρα μια φωτογραφία του @genderless_nipples έχει κατέβει από το Instagram για παραβίαση πολιτικών του, ωστόσο οι διαχειριστές του account δηλώνουν πως επρόκειτο για αντρική ρώγα.