Τρία εκατομμύρια Google Pixel το 2016 και έξι εκατομμύρια το 2017

Οι αισιόδοξες προβλέψεις πωλήσεων των Pixels
30 Νοεμβρίου 2016 07:03
Τρία εκατομμύρια Google Pixel το 2016 και έξι εκατομμύρια το 2017

Μια νέα hardware εποχή ξεκίνησε για την Google με την εισαγωγή των Google Pixel και Pixel XL. Εκτιμήσεις πωλήσεων μάλιστα από τον οικονομικό οίκο Morgan Stanley, αποκαλύπτουν μια αισιοδοξία στην αποδοχή των τηλεφώνων από τον κόσμο. Σύμφωνα με την αναφορά , εκτιμάται πως μέχρι το τέλος του 2016 η Google θα έχει πουλήσει 3 εκατομμύρια Pixel phones, τα οποία θα παράγουν $2 δισεκατομμύρια σε έσοδα για την εταιρία. Προβλέπεται ακόμα πως το 2017, θα πωληθούν 5-6 εκατομμύρια Pixels, με συνολικά έσοδα $3.8 δις.

Τέτοια νούμερα μπορεί να υπολείπονται αρκετά των ηγετών της βιομηχανίας, είναι όμως μια καλή αρχή για κάθε εταιρία. Η Samsung κατέγραψε πωλήσεις 71 εκατομμυρίων συσκευών και η Apple 43 εκατομμυρίων iPhone, μόνο για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Η Morgan Stanley σημειώνει πως εξαιτίας του μεγαλύτερου κόστους των υλικών, η Google αναμένεται να σημειώσει τα μισά κέρδη από τις πωλήσεις, από ότι σημειώνει η Apple από τα iPhone. Αναμένει όμως να παράγει μεγαλύτερα κέρδη από αγορές Android εφαρμογών και χρήση υπηρεσιών.

Tags: